Valmista maukkaat hunajaiset päärynät, jotka on kääritty rapeaan lehtitaikinaan reilussa puolessa tunnissa. Ihanteellinen jälkiruoka neljälle. Katso resepti ja ryhdy kokkaamaan jo tänään!
½ pakettia lehtitaikinaa
1 kananmuna + juoksevaa hunajaa voiteluun
HUNAJASIIRAPPISET PÄÄRYNÄT
5 dl vettä
2 dl sokeria
1 ½ dl hunajaa
2 tl kanelia
½ sitruunan mehu
1 tl kardemummaa
4 kypsää päärynää
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen ja peitä uunipelti leivinpaperilla. Ota lehtitaikinalevyt sulamaan etukäteen.
2. Tee hunajasiirappi: yhdistä kattilassa vesi, sokeri ja hunaja. Lämmitä ja sekoita, kunnes sokeri on sulanut.
3. Mausta siirappi kanelilla, sitruunamehulla ja kardemummalla. Pese ja kuori päärynät ennen niiden lisäämistä hunajasiirappiin. Keitä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes päärynät ovat imeytyneet siirapilla.
4. Jäähdytä päärynät leivinpaperilla.
5. Kauli lehtitaikinalevyistä (noin 3 kpl) ohuita levyjä ja leikkaa ne pitkittäin 1-2 cm leveiksi kaistaleiksi. Kierrä taikinasuikaleet päärynöiden ympärille, niin että ne peittyvät taikinalla.
6. Voitele taikina munan ja hunajan seoksella ja paista uunissa noin 15 minuuttia, kunnes taikina on kypsynyt ja rapeaa.
Valmistusaika
: 40 min
Annosmäärä: 4Noin 1,80€ per annos