Tutustu Kaiserschmarrnin valmistukseen, joka on itävaltalainen kuohkea pannukakku lumoavalla makeudella. Kokeile tätä klassista herkkua, joka tuo hienostunutta keisarillista tyyliä ruokapöytääsi!
KEISARIN TAIKINA
1 dl rusinoita
1 rkl rommia tai kirsikkalikööriä
3 dl vehnäjauhoja
6 kananmunaa eroteltuna
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 sitruunan kuori
4 dl täysmaitoa
tomusokeria koristeluun
tuoreita mustikoita ja vadelmahilloa
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen esilämmitystä varten.
2. Laita taikinaa varten kattilaan rusinat ja rommi. Kiehauta seos ja nosta kattila liedeltä. Anna rusinoiden pehmentyä vähintään 15 minuuttia.
3. Tee taikina siivilöimällä vehnäjauhot suureen kulhoon ja muodosta jauhoihin syvennys kananmunille.
4. Erottele munat ja lisää kulhoon keltuaiset. Mausta sokerilla, vaniljasokerilla, suolalla sekä raastetulla sitruunankuorella.
5. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi ja vatkaa joukkoon maito. Jos taikina tuntuu liian löysältä, lisää vehnäjauhoja, kunnes koostumus on haluttu.
6. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele ne taikinaan varovasti.
7. Kuumenna isossa uuninkestävässä paistinpannussa pala voita. Kun voi on sulanut, kaada taikina pannulle ja sekoita tasaisesti.
8. Kun taikina alkaa kohota pannulla ja hyytyä reunoilta noin parin minuutin kuluttua, ripottele päälle rusinat. Siirrä pannu uunin keskitasolle ja paista noin 5-7 minuuttia.
9. Kun taikina on kauniin kullankeltainen ja kokonaan kypsä, nosta se jäähtymään.
10. Kumoa kypsä taikina leikkuulaudalle ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. Jaa annospaloiksi annosmaljoihin tai jälkiruokalautasille ja koristele tomusokerilla, tuoreilla mustikoilla sekä vadelmahillolla.
Valmistusaika: 35 min
Annosmäärä: 4-5
Kaiserschmarrn: Makea ja Kuohkea Itävaltalainen Jälkiruoka
Kaiserschmarrn, joka tunnetaan myös nimellä keisarin sotku, on perinteinen itävaltalainen herkku, joka tyydyttää makeannälän. Tämä mehevä pannukakkuherkku hurmaa makunystyrät ja tarjoaa ihastuttavan elämyksen.
Mikä tekee Kaiserschmarrnista erityisen?Kaiserschmarrn erottuu sen kuohkeasta ja keveästä koostumuksesta. Tässä herkussa kananmunat, maito, jauhot ja sokeri yhdistyvät pehmeäksi taikinaksi, joka paistetaan pannulla rapeaksi ja revitään paloiksi. Tuloksena on houkutteleva, karamellisoitunut pannukakku, joka tarjoillaan tomusokerin, hillon tai omenakompottin kanssa.
ValmistusvaiheetKaiserschmarrnin valmistaminen on yksinkertaista, mutta se vaatii tarkkuutta. Taikina vatkataan ilmavaksi ja paistetaan voissa kauniin kullanruskeaksi. Kun pannukakku on paistettu, se revitään paloiksi ja paistetaan vielä hetki saadakseen rapean pinnan. Kaiserschmarrn tarjoillaan perinteisesti tomusokerin kera.
Parhaat vinkit Kaiserschmarrnin valmistamiseen
1. Erota kananmunan valkuaiset ja keltuaiset, ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Tämä tekee taikinasta erityisen kuohkean.2. Käytä runsaasti voita paistamiseen, jotta pannukakku saa kauniin kullanruskean värin ja herkullisen maun.3. Käännä taikina pannulla varovasti, jotta se ei menetä kuohkeuttaan.4. Paista pannukakku matalalla lämmöllä, jotta se kypsyy tasaisesti sisältä ja saa rapean pinnan.
Yhdistäminen viinin kanssaKaiserschmarrn on makea jälkiruoka, joka sopii erinomaisesti
jälkiruokaviinien kera. Kokeile esimerkiksi itävaltalaista Beerenau
slesea tai unkarilaista Tokajia, jotka korosta
vat pannukakun makeutta ja antavat sille lisää hienostuneisuutta.
Kaiserschmarrnin LumoKaiserschmarrn on täydellinen jälkiruoka, joka ihastuttaa niin maullaan kuin rakenteellaan. Tämä itävaltalainen klassikko sopii täydellisesti arki-iltojen tai juhlahetkien herkutteluun, tuoden ripauksen keisarillista eleganssia. Se on varmasti kaikkien suosikki.
Nauti ja herkuttele tämän ilmavan ja makean itävaltalaisen herkun seurassa!