Valmista herkullisia kinuskileivoksia vaivattomasti tämän ohjeen avulla. Aito kinuski yhdistettynä suklaaseen tekee näistä leivonnaisista täydellisen nautinnollisia. Testaa vaikka heti!
POHJA
150g vehnäjauhoja
110g ruskeaa sokeria
40g raastettua kookosta
125g voita
KINUSKI
100g voita
800g kondensoitua maitoa
1 dl tummaa siirappia tai vaahterasiirappia
200g tummaa suklaata
1 tl öljyä
1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele keskikokoinen, uuninkestävä vuoka ja laita se sivuun odottamaan.
2. Pohjan valmistus: Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää sulatettu voi joukkoon. Sekoita, kunnes saat tasaisen seoksen, ja painele se voideltuun vuokaan. Paista uunissa noin 15-20 minuuttia ja anna sen jäähtyä.
3. Valmista kinuski: Yhdistä suuriin paistinpannuun voi, kondensoitu maito ja siirappi. Kuumenna miedolla lämmöllä varovasti, kunnes seos on sekoittunut hyvin. Kaada kinuski jäähtyneen pohjan päälle ja paista uunissa vielä 20 minuuttia. Kun kinuskilla on kaunis ruskea sävy, anna sen jäähtyä.
4. Sulata suklaa ja öljy mikrossa kestävässä astiassa ja sekoita tasaiseksi massaksi. Levitä sulatettu suklaa kinuskin päälle tasaisesti ja siirrä jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa viilentynyt leivos sopiviksi suupaloiksi ja tarjoile.
Valmistusaika: 40 min