Lehtitaikinapiirakka

4
25 min

Kokeile houkuttelevaa lehtitaikinapiirakkaa, joka sisältää pähkinöitä sekä herkullista nutella-suklaata täytteenään. Valmistusaika ainoastaan 25 minuuttia. Testaa ja rakastu jo tänään!

Lehtitaikinaleivonnainen - Maukas Pähkinällä Höystetty Ohje

Ainekset

4 levyä lehtitaikinaa

1 dl luumuhilloa

tomusokeria viimeistelyyn

PRALINE

100 g manteleita

200 g sokeria

1 dl vettä

1 tl voita

NUTELLA-SUKLAATÄYTE

150 g maitosuklaata

100 g nutellaa

1 tl rypsiöljyä

Valmistus

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen ja anna lehtitaikinoiden sulaa etukäteen.

2. Valmista praline. Paahda manteleita uunissa noin 8 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin kullanvärisiä. Anna niiden jäähtyä huoneenlämpöön.

3. Kuumenna kattilassa sokeri ja vesi. Kun sokeri on liuennut, keitä sekoittamatta noin 10 minuuttia, kunnes karamelli on syvän kullansävyistä. Poista kattila liedeltä, lisää voi ja pähkinät nopeasti joukkoon ja levitä massa leivinpaperin päälle. Tasoittele massa ohueksi kerrokseksi mahdollisimman nopeasti, sillä massa kovettuu nopeasti.

Anna pralineen jähmettyä ja murskaa se karkeiksi paloiksi jäähdyttyään.

4. Aseta lehtitaikinalevyt leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele ne maidolla tai vedellä. Levitä pinnalle ohut kerros luumuhilloa, jotta taikina ei kohoaisi liikaa uunissa. Paista ohjeiden mukaan uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöön.

5. Valmistele nutella-suklaatäyte. Sulata suklaa vesihauteessa ja yhdistä se nutellan ja öljyn kanssa. Kun suklaamassa on tasainen, anna sen jäähtyä hetki. Levitä täyte lehtitaikinalevyille ja ripottele päälle pralineraetta. Pinoa täytetyt levyt korkeaksi piirakaksi ja koristele pralineilla.

6. Tarjoile pähkinällä maustettu lehtitaikinapiirakka parhaimmillaan saman päivän aikana tomusokerilla koristettuna. Voit lisätä koristeeksi esimerkiksi tuoretta minttua tai pähkinöitä. Tarjoile kermavaahdon kera.

Valmistusaika: 25 min

Annosmäärä: 4