Koe kesän makunautinto mansikka-raparperipiirakan kautta! Yksinkertainen resepti tuo yhteen rapeat mansikat ja mehevän raparperin luoden täydellisen herkun. Herkuttele vaniljajäätelön seurassa. Ryhdy leipomaan heti!
5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
150 g kasvirasvalevitettä
4-5 rkl kylmää vettä
TÄYTE
300 g mansikoita
300 g raparperinvarsia
1 1/2 dl hillosokeria
2 rkl perunajauhoja
VOITELUUN
1 kananmuna
Kesän ihana leivonnainen tuoreista mansikoista ja raparperista!
1. Sekoita jauhot ja sokeri kulhossa. Lisää margariini ja nypi seos murumaiseksi. Lisää vesi ja yhdistä nopeasti taikinaksi. Kääri taikina muoviin ja siirrä jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.
2. Poista mansikoista vihreät osat ja viipaloi ne. Kuori ja leikkaa raparperin varret pieniksi paloiksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset huolellisesti yhteen.
3. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 22 cm). Jaa taikina kahteen osaan ja kauli toisesta puolikkaasta pyöreä levy, joka on hieman piirakkavuokaa suurempi. Nosta levy vuokaan ja lusikoi täyte pohjalle. Kauli jäljelle jäänyt taikina levyksi ja leikkaa siitä suikaleita taikinapyörällä. Puno suikaleista ristikko piirakan päälle.
4. Sivele piirakan pinta kananmunalla. Paista sitä 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea ja täyte kuplii.
Nauti joko vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera!
Valmistusaika: 1 h 30 minAnnosmäärä: 8 palaa