Valmista maukas ja yksinkertainen kermakakku mehevällä mansikkamoussella ja turkkilaisella jogurtilla. Sopii loistavasti juhliin tai viikonlopun nautiskeluun! Aloita leipominen heti.
KAKKUTAIKINA:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
2 tl leivinjauhoja
voita ja korppujauhoja vuoan leivitykseen
1,5 dl maitoa + 1 tl vaniljasokeria kostutukseen
MANSIKKAMOUSSE:
2 dl kuohukermaa
200g tuorejuustoa
1 dl turkkilaista jogurttia
2 tl vaniljasokeria
3 dl mansikkasosetta
½ sitruunan mehu
5 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa + vaniljasokeria
1L mansikoita
1. Lämmitä uuni 225 asteeseen ja vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla. Voitele vuoka huolella ja ripottele korppujauhoja pinnalle, jotta taikina ei tartu kiinni.
2. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe, ja sekoita taikinaksi. Kaada seos leivitettyyn vuokaan. Paista uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä ja leikkaa se sitten kahdeksi tasaiseksi kerrokseksi.
3. Pehmennä liivatelehdet liottamalla niitä kylmässä vedessä viiden minuutin ajan.
4. Vatkaa kerma vaahdoksi kakun paistuessa. Lisää joukkoon tuorejuusto, turkkilainen jogurtti, vaniljasokeri ja 2 dl mansikkasosetta. Sekoita hyvin. Kuumenna toisessa kattilassa 1 dl mansikkasosetta ja sitruunamehu. Lisää liivate tähän kuumaan seokseen ja sekoita jatkuvasti. Kaada tämä liivateseos ohuena nauhana kermaseokseen samalla sekoittaen.
5. Aseta ensimmäinen kakkukerros irtopohjavuoan pohjalle, leivinpaperin päälle, ja kostuta se kevyesti maito-sokeriliuoksella. Levitä päälle mansikkamousse. Lisää toinen kakkukerros täytteen päälle ja kostuta se maito-sokeriliuoksella. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia tai mieluiten yön yli.
6. Poista kakku varovasti vuoasta ja siirrä tarjoiluastiaan. Vatkaa kerma vaniljasokerin kanssa kiinteäksi vaahdoksi ja levitä se huolella kakun päälle ja reunoille. Koristele kakku tuoreilla mansikoilla juuri ennen tarjoilua, jotta kerma säilyy valkoisena ja raikkaana.
Valmistusaika
: 50 m
in + hyytymisaika