Metsämarjasorbetti

6
15 min

Valmista virkistävä ja yksinkertainen marjasorbetti lämpimiä kesähetkiä varten. Tämä vegaaninen herkku syntyy vain muutamasta raaka-aineesta! Testaa reseptiä ja herkuttele.

Metsämarjasorbetti - Raikas nautinto lämpimiin kesäpäiviin

Ainekset

2 dl vettä

1 dl sokeria

1 sitruunan kuori + mehu

2 dl mustikkaa

2 dl vadelmaa

2 dl puolukkaa

mintunlehtiä koristeluun

Valmistus

Tämä raikas sorbetti on ihanteellinen vaihtoehto helteisiin kesäpäiviin ja se sopii täydellisesti myös vegaaneille! Resepti on vaivaton valmistaa eikä vaadi paljon raaka-aineita. Voit muokata sitä omaan makuusi lisäämällä erilaisia marjoja.

1. Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Kuumenna ja sekoita, kunnes sokeri liukenee täysin.

2. Lisää kattilaan sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu. Kiehauta seos ja nosta pois liedeltä.

3. Lisää kattilaan kaikki marjat ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimen avulla. Jos käytät pakastettuja marjoja, lämmitä seosta hieman ennen soseutusta, jotta sokeri ei kiteydy. Kaada sorbettimassa laakeaan astiaan ja peitä kelmulla.

4. Laita astia pakastimeen jäätymään noin kolmeksi tunniksi tai käytä jäätelökonetta sorbetin valmistamiseen suoraan. Koristele valmiit annokset tuoreilla mintunlehdillä.

Valmistusaika: 15 m
in + jäädytys