Valmista makoisa porkkanakääretorttu käden käänteessä! Hyödynnä yksinkertainen kääretorttupohja, valmista porkkanaraastetta ja tuorejuustoa täytteeksi. Tutustu reseptiin ja nauti herkullisesta lopputuloksesta!
4 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 ½ dl porkkanaraastetta
1 tl kanelia
1 tl inkiväärijauhetta
TÄYTE
100 g voita
400 g tuorejuustoa
5 dl tomusokeria
2 dl porkkanasosetta
Kuumenna uuni 225°C lämpötilaan.
1. Vispaa munat ja sokeri kuohkeaksi ja kestäväksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat ainekset ja siivilöi ne vaahtoon. Lisää sitten porkkanaraaste ja kääntele varovasti kunnes taikina on tasaista.
2. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja tasoita. Paista uunin keskiritilällä noin 9 minuuttia.
3. Kumoa paistettu kääretorttupohja heti sokeroidulle toiselle leivinpaperille. Poista varoen pohjaan jäänyt leivinpaperi ja anna jäähtyä sokeroidun leivinpaperin päällä.
4. Pohjan jäähtyessä, sekoita huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto kiinteäksi ja tasaiseksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja sekoita perusteellisesti. Jätä porkkanasose sivuun, se tarvitaan tortun täyttämiseen.
5. Levitä porkkanasose tasaisesti jäähtyneelle kääretorttupohjalle. Peitä se sitten tuorejuustotäytteellä tasaiseksi kerrokseksi. Kääri torttu tiukasti rullalle leivinpaperin avulla ja aseta jääkaappiin, jotta maut ehtivät tekeytyä vähintään pari tuntia. Tarjoile ja nauti!
Valmistusaika: 30 min +
2 h maustumiseen