Valmista upea suolainen kakku maustetulla tuorejuustolla ja tutustu suolaisen kinuskin herkullisuuteen. Yksinkertaisessa ohjeessa on mukana myös hunajapopcornit koristeena. Ryhdy leipomishommiin heti!
3 levyä vaaleaa kakkupohjaa
1 dl maitoa + vaniljasokeria
TÄYTE
2 liivatelehteä + 1 rkl kiehuvaa vettä
2 dl kermaa
1 purkki sitruunarahkaa
1 dl tuorejuustoa
SUOLAINEN KINUSKI
1 dl fariinisokeria
1 dl kermaa
1 tl hienoa suolaa
HUNAJAPOPCORNIT
1 dl maissinjyviä + 2 rkl kookosöljyä
1 dl hunajaa + 1 tl vettä
1. Käytä irtopohjavuokaasi apuna ja leikkaa kakkupohjat sopiviksi levyiksi. Säästä ylimääräinen kakkupohja, sillä voit murentaa sen täytteeseen lisäkorkeutta varten. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja aseta alin kerros pohjalle. Kostuta se maito-sokeriseoksella. Jos haluat valmistaa kakkupohjan itse, löydät reseptin täältä!
2. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi ja lisää sekaan rahka ja tuorejuusto. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne pieneen määrään kuumaa vettä. Kaada liivate ohuena nauhana kermaseokseen samalla sekoittaen.
3. Murenna joukkoon ylimääräinen kakkupohja ja sekoita hyvin. Kokoa kakku ja anna sen jähmettyä jääkaapissa reilu tunti. VINKKI: Pienempi vuoka tekee kakusta korkeamman ja näyttävämmän.
4. Valmista suolainen kinuski: Kuumenna kattilassa fariinisokeria, kunnes sokeri sulaa. Lisää kerma ja anna seoksen kuplia noin 10 minuuttia, tai kunnes se sakenee. Mausta suolalla ja jäähdytä.
5. Valmista hunajapopcornit: Lämmitä kookosöljyä kattilassa. Kun öljy on sulanut, lisää kattilaan muutama maissinjyvä. Jyvien poksahtaessa öljy on oikean lämpöistä. Lisää loput jyvät ja peitä kannella.
6. Kuumenna, kunnes paukkuminen alkaa. Ravista kattilaa kevyesti ja jatka paistamista hetken. Kun poksahtelu vähenee tai loppuu, siirrä kattila pois liedeltä. Sulata hunaja pieneen vesimäärään paistinpannulla ja kiehauta. Lisää paistetut popcornit ja sekoita. Anna jäähtyä.
7. Irrota kakku vuoasta ja tasoita reunat lastalla. Täytteen tulisi nyt olla tarpeeksi jähmettynyt, jotta kakku pysyy koossa.
8. Kaada päälle suolainen kinuski ja anna sen valua reunoilta. Murenna popcornit käsin ja ripottele ne kakun päälle koristeeksi. Anna kakun vielä vetäytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.
Valmistusaika: 25 min + 1 h
asettamiseen