"Valmista maukas tuulihattutaikina ja lisää siihen suklainen täyte. Tämä resepti ohjaa sinut askel askeleelta hienojen leivonnaisten luomiseen. Testaa heti!"
TUULIHATTUTAIKINA
100g suolatonta voita
3 dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
1/2 tl leivinjauhe
SUKLAAKERMA
3 dl kuohukermaa
80 g sulaa tummaa suklaata + sulaa suklaata koristeluun
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja vuoraa leivinpaperilla uunipelti.
2. Aloita tuulihattutaikinan valmistaminen. Laita voi ja vesi kattilaan, jossa on paksu pohja ja kiehauta ne. Kun seos kiehuu, ota kattila pois liedeltä. Sekoita vehnäjauhot siihen puukauhan avulla yksi desi kerrallaan. Taikinasta tulee muodostua tasainen ja paksu.
3. Lisää kananmunat yksitellen taikinaan ja vatkaa sähkövatkaimella. Kun taikina on kiiltävä ja tasainen, lisää leivinjauhe ja jatka vatkaamista hetken.
4. Siirrä taikina pursotinpussiin ja pursota noin 40 tai enemmän pieniä taikinapalloja pellille. Jätä riittävästi tilaa pallojen väliin, sillä ne kohoavat uuniss
a. Paista tuulihattuja useammassa erässä noin 25 minuuttia. Älä avaa uunia paistamisen aikana!
5. Anna tuulihattujen jäähtyä ja valmista sitten suklaakerma. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää siihen sulatettu suklaa ohuena nauhana. Siirrä suklaakerma pursotinpussiin ja täytä jäähtyneet tuulihatut sillä.
Koristele tuulihatut suklaasulalla ja tarjoile ne jäähtyneinä tai kylminä jääkaapista.
Valmistusaika: 40 min
Annosmäärä: 40+ tuulihattua