Koe makuelämys italialaisesta tiramisusta Rosan omalla vivahteella! Tässä ainutlaatuisessa reseptissä yhteen sulautuvat mascarponevaahto, savoiardikeksit ja tyrnimehu. Valmista kätevästi ja nauti herkutellen!
MASCARPONEVAAHTO
4 kananmunaa eroteltuna
1 dl ruokokidesokeria
1 paketti mascarponea
150 g maustamatonta rahkaa
1 dl vaniljavanukasta
tyrnijauhetta maun mukaan
1 paketti Savoiardi-keksejä
½ dl samaa jälkiruokaviiniä kun tarjoiluun
½ dl tyrnimehua
2 dl tyrnihilloa
kaakaojauhetta koristeluun
Italialainen tiramisu Rosan erikoisella twistillä tuo uuden makuelämyksen tyrnin myötä!
1. Valmista mascarponevaahto: Aloita vatkaamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Toisessa kulhossa vatkaa sitten keltuaiset ja sokeri kuohkeiksi – vatkaimia ei tarvitse pestä välissä, sillä kuivemmat vatkaimet takaavat paremman vaahdon. Sekoita mascarpone maitorahkan ja vaniljavanukkaan kanssa tasaiseksi.
2. Lisää tyrnijauhe seokseen ja yhdistä se keltuaisvaahdon kanssa sähkövatkaimella. Kääntele varovasti valkuaisvaahto mascarponemassan joukkoon lastan avulla, jotta seoksesta tulee kevyt ja sileä.
3. Murustele Savoiardi-keksit sekoituskulhoon. Kaada joukkoon jälkiruokaviini ja tyrnimehu. Anna keksien maustua ja imeä makuja noin 5 minuuttia.
4. Kokoa tiramisu asettamalla liotetut keksit hillopurkkien tai lasipurkkien pohjalle. Lusikoi tai pursota päälle mascarponevaahto ja lisää tyrnihilloa. Tasoittele pinnat ja peitä purkit muovikelmulla, siirrä jääkaappiin vetäytymään pariksi tunniksi.
5. Kun vaahto on hieman jämäköitynyt, siivilöi tiramisujen pinnalle kauniisti kaakaotomua ja tarjoile makean jälkiruokaviinin kera.
Valmistusaika: 15 min + jähmettymisaika
Annosmäärä: 6