Tutustu affogaton maukkaaseen maailmaan, jossa vaniljajäätelö yhdistyy intensiiviseen kahviin. Valmista tämä italialainen jälkiruoka vain 10 minuutissa!
SUKLAISET SAKSANPÄHKINÄT
50 g tummaa suklaata (70%)
20 g voita
50 g saksanpähkinöitä
500 g vaniljajäätelöä
4 shottia espressoa
kaakaojauhoa koristeluun
Kahvijälkiruoka!
Italiaksi affogato tarkoittaa hukutettua, mikä viittaa siihen, että vaniljajäätelö kastetaan vahvaan kahviin.
1. Sulata kattilassa suklaa ja voi yhdessä. Lisää seokseen kokonaiset tai hieman murskatut saksanpähkinät ja sekoita varovasti, jotta pähkinät eivät kuumene liikaa. Kaada suklaalla peitetyt pähkinät leivinpaperille ja anna niiden jähmettyä.
2. Murra jähmettyneet saksanpähkinät kevyesti ja jaa niitä kourallinen neljään lasiin.
3. Pyöritä jäätelökauhalla haluamasi kokoisia jäätelöpalloja, yksi tai kaksi kutakin lasia kohti.
4. Kaada espresso shottilaseihin ja tarjoile ne joko erikseen tai kaada ne jäätelön
päälle juuri ennen nauttimista. Ripottele annokset kaakaojauheella ja tarjoile sellaisenaan.