Vadelmaparfait

6
105 min

Kokeile vadelmaparfaitia, joka yhdistää vadelmien raikasta makua ja lakritsin suloista makeutta. Tämä yksinkertainen ja nopea jälkiruoka lumoaa kaikki. Se valmistuu 45 minuutissa ja riittää kuudelle henkilölle!

Vadelma-parfait - Maukas Jälkiruoka, Jossa Yhdistyy Vadelma ja Lakritsi

Ainekset

VADELMAPARFAIT

0,5 dl vispikermaa

5 rkl tomusokeria

5 munankeltuaista

2 rkl vaniljasokeria

200 g tuoreita vadelmia

1,5 dl tomusokeria

LAKRITSIKASTIKE

4 kpl Kick lakritsitoffeeta tai hopeatoffeeta

2 dl kermaa

20 g voita

Valmistus

Vadelma ja lakritsi muodostavat maukkaan yhdistelmän!

1. Vuoraa leipävuoka tuorekelmulla etukäteen. Vaahdota kerma ja tomusokeri kuohkeaksi omassa kulhossaan.

2. Erottele keltuaiset suureen teräsastiaan. Kypsennä ne vesihauteen päällä jatkuvasti vatkaten. Huolehdi, ettei vesi hauteessa ala kiehua, jotta munat eivät kypsy liikaa. Keltuaiset ovat kypsiä, kun kuplat ovat hyvin pieniä ja seos on hiukan saostunut.

3. Poista keltuaiset vesihauteesta, mausta ne vaniljasokerilla ja anna jäähtyä. Sekoita joukkoon kermavaahto ja kaada noin puolet seoksesta vuorattuun leipävuokaan. Laita pakastimeen jähmettymään noin puoleksi tunniksi.

4. Murskaa vadelmat ja tomusokeri karkeksi soseeksi. Siivilöi tämä seos lopun parfaitmassan joukkoon, jotta vadelman siemenet jäävät pois. Kaada vadelma-parfaitmassa jähmettyneen massan päälle leipävuokaan ja aseta pakastimeen vielä noin puoleksi tunniksi tai kunnes tarjoilet.

5. Sulata pienessä kattilassa lakritsitoffeet, kerma ja voi. Kun lakritsit ovat kokonaan sulaneet kerman joukkoon ja seos on hieman paksuuntunut, anna kastikkeen jäähtyä.

Koristele pakastettu vadelmaparfait tuoreilla marjoilla ja tarjoa lämpimän lakritsikastikkeen kera.

Valmistusaika: 45 min
+ 1 h pakastus