Opettele tekemään maukkaita maritozzi-pullia käyttämällä kuivahiivaa ja täytä ne samettisella mascarponevaahdolla. Nämä täytetyt italialaiset pullat muistuttavat hieman laskiaispullaa. Kokeile reseptiä heti!
TAIKINA
3 dl maitoa
11 g kuivahiivaa
3 rkl sokeria
1 tl suolaa
7 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
1 sitruunan tai appelsiinin kuori raastettuna
75 g voita sulatettuna
oliiviöljyä kulhon voiteluun
TÄYTE
2 dl vispikermaa
250 g mascarponea
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
VIIMEISTELYYN
tomusokeria
Herkullinen italialainen maritozzo-pulla mascarponevaahdolla tuo mieleen tutun laskiaispullan!
1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Yhdistä maidon kanssa suola, sokeri, raastettu sitruunan tai appelsiinin kuori ja kuivahiiva. Lisää munat ja jauhot vähitellen, ja vaivaa taikina valmiiksi. Lisää lopuksi sulanut voi. Siirrä taikinapallo öljyttyyn kulhoon ja peitä liinalla. Anna kohota tunnin verran.
2. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja muotoile siitä 12 pyöreää pullaa. Aseta pullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja anna niiden kohota vielä 15 minuuttia.
3. Kypsennä pullia 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Anna niiden jäähtyä hyvin.
4. Vatkaa kerma sähkövatkaimella kiinteäksi vaahdoksi ja lisää siihen pehmennetty mascarpone lopuksi. Mausta seos sokerilla ja vaniljasokerilla. Siirrä vaahto pursotuspussiin ja leikkaa pieni aukko kärkeen.
5. Leikkaa pullat melkein pohjaan asti auki. Pursota tai laita reilusti mascarponevaahtoa pullien sisään ja tasoita pinta lastalla. Ripottele päälle tomusokeria ja koristele mielesi mukaan!
Valmistusaika: 1 h 30 min
Annosmäärä: 12