Valmista ihana mustikka hyydykekakku, joka on rikastettu laventelilla! Tämä mustikkainen juustokakku yhdistää tuorejuuston sekä mustikkasoseen täydelliseksi nautinnoksi. Kokeile ohjetta ja herkuttele!
POHJA:
150 g kaurakeksejä
75 g voita
TÄYTE:
4 rkl maitoa
1 tl kuivattua laventelia
5 liivatelehteä
4 dl turkkilaista jogurttia
200 g tuorejuustoa
2 dl mustikkasosetta
1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
Tämä viehättävän värinen kakku saa sävynsä laventelista ja mustikoista!
1. Kuumenna maito kiehumapisteeseen ja lisää laventelit. Anna seoksen hautua kannen alla noin puoli tuntia ja siivilöi. Valmistele samanaikaisesti kaikki muut kakun osat.
2. Peitä irtopohjavuoka leivinpaperilla ja sulje tiiviisti. Leikkaa ylimääräinen paperi vuoan reunoilta ja jätä vuoka odottamaan.
3. Murskaa keksit monitoimikoneella tai käsin ja sekoita niihin sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi massaksi ja painele keksiseos vuoan pohjalle tasaisesti. Aseta pohja kylmään säilytykseen.
4. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Vatkaa sähkövatkaimella jogurtti, tuorejuusto ja mustikkasose yhteen. Kun seos on tasaista, lisää siihen sokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna laventelimaito ja liuota puristetut liivatelehdet siihen. Vältä keittämistä. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteen joukkoon ja yhdistä huolellisesti.
5. Kaada täyte tasaiseksi kerrokseksi irtopohjavuokaan ja anna kakun kiinteytyä jääkaapissa yön yli.
Koristele valmis juustokakku tuoreilla mustikoilla ennen tarjoilua.
Valmistusaika: 30
min + y
ön yli jähmettyminen