Kokeile maukasta kirsikkapiirakkaa, jonka makunautintoa lisää suklaamousse. Tämä yksinkertainen amerikkalaistyylinen kirsikkapiiras syntyy vain 45 minuutissa! Täydellinen makea elämys mihin tahansa tilaisuuteen.
KIRSIKKAPIIRAKKA
200 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 dl kirsikoita puolitettuna
SUKLAAMOUSSE
150 g taloussuklaata
2 dl kuohukermaa
200 g tuorejuustoa
Koe kirsikan ja suklaan viehättävä liitto!
1. Esilämmitä uuni 220 asteeseen ja voitele syvä uunivuoka valmiiksi.
2. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää kananmunat taikinaan yksi kerrallaan samalla vatkaten. Yhdistä kuivat aineet erikseen ja lisää ne varovasti taikinaan. Lisää myös puolitetut ja kivettömät kirsikat.
3. Kaada taikina voideltuun vuokaan. Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 35 minuuttia tai kunnes taikina on täysin kypsää.
4. Alenna uunin lämpöä paiston aikana, jos kakun pinta alkaa ruskistua liikaa. Siirrä piirakka viilenemään.
5. Valmista suklaamousse. Sulata paloiteltu suklaa isossa astiassa mikrossa, sekoittaen 30 sekunnin välein, jotta suklaa ei yhtään pala. Notkista suklaa sekoittamalla joukkoon ½ dl kermaa. Vatkaa suklaan joukkoon sähkövatkaimella myös tuorejuusto. Vatkaa loput kermat pehmeäksi vaahdoksi ja lisää kermavaahto varovasti suklaa-tuorejuustovaahdon joukkoon.
Tarjoile kirsikkapiirakka suklaamoussen ja tuoreiden kirsikoiden kera.
Valmistusaika:
ka: 45 min