Valmista maukkaita ananasvartaita, joissa raikkaan ananaksen aromi korostuu makeassa marinadissa. Yhdistä kookosjäätelön kera ja koe täydellinen makunautinto jälkiruoassa!
1 pieni tai 1/2 isosta ananaksesta
1 dl tummaa sokeria
3 rkl voita
3 dl ananasmehua
1 limen mehu
tuoretta minttua
suolapähkinöitä tarjoiluun
Raikkaan ananaksen maku korostuu kypsennettäessä ja muodostaa ympärilleen siirappimaisen kastikkeen. Pähkinät lisäävät annokseen hienovaraista suolaisuutta ja tekstuuria. Kokeile tätä yhdessä kookosjäätelön kanssa!
1. Kuori ananas terävällä veitsellä, puolita ja poista kova keskiosa. Leikkaa hedelmäliha pitkiksi noin 1 x 1 cm paksuisiksi tikuiksi. Tarkista, etteivät tikkuihin jää kuorenpalaset tai kova sisusta.
2. Mittaa sokeri viileälle paistinpannulle. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes sokeri alkaa karamellisoitua. Lisää voi ja ananaspalat. Kun sokeri ja voi ovat sekoittuneet tasaisesti, voit nostaa lämpötilaa vähän.
Kun ananakset ovat saaneet kauniin ruskean sävyn, lisää ananasmehu ja anna hautua ilman kantta noin 10 minuuttia.
3. Lisää raastettu limen kuori ananaspaloihin ja purista sekaan mehu. Viimeistele mintunlehdillä ja tarjoile esimerkiksi vaniljajäätelön kera.