Kirsikka Clafoutis

10
45 min

Valmista herkullinen clafoutis kirsikkaliköörin ja suklaan kera vaivattomasti omassa keittiössäsi. Löydä tämä erityinen resepti ja nauti ranskalaisesta kirsikka-ateriasta. Ryhdy leipomishommiin jo tänään!

Maukkaan Clafoutiksen Resepti - Perinteinen Ranskalainen Kirsikkajälkiruoka

Clafoutis: Historia ja Alkuperä

Clafoutis on perinteinen ranskalainen jälkiruoka, joka juontaa juurensa Limousinin alueelta. Tämä herkullinen leivonnainen on erityisesti tunnettu siitä, että se tehdään mehukkaista kirsikoista, jotka upotetaan pannukakkumaisen taikinan sisään. Clafoutis on peräisin 1800-luvulta, ja se on saavuttanut suosiota sekä Ranskassa että kansainvälisesti. Tämä yksinkertainen, mutta herkullinen jälkiruoka on erinomainen osoitus siitä, miten vähillä ainesosilla voidaan luoda erinomainen makuelämys.

Clafoutis: Ainesosat ja Valmistus

Clafoutisin resepti on mutkaton ja sisältää vain muutamia perusainesosia: munia, sokeria, jauhoja, maitoa ja voita. Perinteinen kirsikkaclafoutis on suosittu, mutta myös muut marjat, kuten mustikat tai vadelmat, sopivat mainiosti. Clafoutis valmistetaan asettamalla kirsikat voideltuun vuokaan ennen kuin niiden päälle kaadetaan taikina. Paistettaessa clafoutis saa kauniin, kullanruskean pinnan ja pehmeän sisuksen. On tärkeää pitää paistoajasta huolta, jotta jälkiruoka pysyy mehukkaana. Clafoutis tarjoillaan yleensä hieman jäähtyneenä, ja sitä voi koristella tomusokerilla tai kermavaahdolla.

Clafoutis: Vaihtoehtoiset Ainekset

Vaikka perinteisesti clafoutis valmistetaan kirsikoista, vaihtoehtoja on monia. Persikat, omenat ja päärynät ovat suosittuja valintoja, jotka tuovat uusia makuvivahteita jälkiruokaan. Gluteenittoman clafoutisin voi valmistaa mantelijauhoilla tai gluteenittomalla jauhoseoksella. Maustamiseen voi käyttää esimerkiksi vaniljaa, kanelia tai kardemummaa. Vaihtoehtojen kirjo antaa jokaiselle mahdollisuuden löytää oma suosikkinsa ja kokea clafoutisin monipuoliset maut.

Viinivinkit Clafoutisille

Clafoutis tarjoaa hienoja mahdollisuuksia viinin valintaan. Kirsikoiden makeus ja pehmeä rakenne täydentävät keveiden, hedelmäisten viinien ominaisuuksia. Riesling tai Moscato d'Asti korostavat clafoutisin hedelmäisiä piirteitä. Jos kirsikkaclafoutis sisältää tummia marjoja, kuten mustikoita, Pinot Noir on erinomainen valinta. Viinin tulee täydentää clafoutisin makuja, joten valitse viini, joka parhaiten nostaa esiin jälkiruoan aromit.

Ainekset

SUKLAA CLAFOUTIS

200 g 70% tummaa suklaata

200 g suolatonta voita

4 kananmunaa

3 dl muscovadosokeria

1 tl vaniljasokeria

2 rkl perunajauhoja

1/2 dl kirsikkalikööriä

LIKÖÖRIKIRSIKAT

200 g tuoreita kirsikoita

1/2 dl kirsikkalikööriä

1/2 dl sokeria

1/2 appelsiinin kuori

+ tomusokeria koristeluun

Valmistus

Clafoutis on ranskalainen kirsikkaherkku!

1. Kuumenna uuni 175C asteeseen ja aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle valmiiksi.

2. Sulata voi ja karkeasti pilkottu suklaa mikrossa. Sekoita massa noin 30 sekunnin välein, jotta suklaa ei pala.

3. Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Valuta ohuena nauhana joukkoon suklaa-voiseos. Lisää perunajauhot ja kirsikkalikööri. Sekoita kunnes massa on tasainen ja kaada irtopohjavuokaan.

4. Paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia, kunnes kakku on kiinteä ja keskeltä lähes hyytynyt. Anna kakun jäähtyä hyvin ennen kuin poistat sen irtopohjavuoasta.

5. Halkaise kirsikat ja poista siemenet. Mittaa laakealle pannulle kirsikat, kirsikkalikööri, sokeri ja appelsiinin raastettu kuori. Kuumenna keskilämmöllä samalla sekoitellen noin 10 minuuttia, kunnes sokeri liukenee ja kirsikoiden rakenne pehmenee. Sammuta liesi ja anna kirsikoiden maustua kuumalla pannulla, kunnes clafoutis on jäähtynyt.

Tarjoile jäähtynyt Clafoutis tomusokerilla koristeltuna lämpimien kirsikoiden kanssa.

Valmistusa
ika: 45 min

Clafoutis: Historia ja Alkuperä

Clafoutis on perinteinen ranskalainen jälkiruoka, joka juontaa juurensa Limousinin alueelta. Tämä herkullinen leivonnainen on erityisesti tunnettu siitä, että se tehdään mehukkaista kirsikoista, jotka upotetaan pannukakkumaisen taikinan sisään. Clafoutis on peräisin 1800-luvulta, ja se on saavuttanut suosiota sekä Ranskassa että kansainvälisesti. Tämä yksinkertainen, mutta herkullinen jälkiruoka on erinomainen osoitus siitä, miten vähillä ainesosilla voidaan luoda erinomainen makuelämys.

Clafoutis: Ainesosat ja Valmistus

Clafoutisin resepti on mutkaton ja sisältää vain muutamia perusainesosia: munia, sokeria, jauhoja, maitoa ja voita. Perinteinen kirsikkaclafoutis on suosittu, mutta myös muut marjat, kuten mustikat tai vadelmat, sopivat mainiosti. Clafoutis valmistetaan asettamalla kirsikat voideltuun vuokaan ennen kuin niiden päälle kaadetaan taikina. Paistettaessa clafoutis saa kauniin, kullanruskean pinnan ja pehmeän sisuksen. On tärkeää pitää paistoajasta huolta, jotta jälkiruoka pysyy mehukkaana. Clafoutis tarjoillaan yleensä hieman jäähtyneenä, ja sitä voi koristella tomusokerilla tai kermavaahdolla.

Clafoutis: Vaihtoehtoiset Ainekset

Vaikka perinteisesti clafoutis valmistetaan kirsikoista, vaihtoehtoja on monia. Persikat, omenat ja päärynät ovat suosittuja valintoja, jotka tuovat uusia makuvivahteita jälkiruokaan. Gluteenittoman clafoutisin voi valmistaa mantelijauhoilla tai gluteenittomalla jauhoseoksella. Maustamiseen voi käyttää esimerkiksi vaniljaa, kanelia tai kardemummaa. Vaihtoehtojen kirjo antaa jokaiselle mahdollisuuden löytää oma suosikkinsa ja kokea clafoutisin monipuoliset maut.

Viinivinkit Clafoutisille

Clafoutis tarjoaa hienoja mahdollisuuksia viinin valintaan. Kirsikoiden makeus ja pehmeä rakenne täydentävät keveiden, hedelmäisten viinien ominaisuuksia. Riesling tai Moscato d'Asti korostavat clafoutisin hedelmäisiä piirteitä. Jos kirsikkaclafoutis sisältää tummia marjoja, kuten mustikoita, Pinot Noir on erinomainen valinta. Viinin tulee täydentää clafoutisin makuja, joten valitse viini, joka parhaiten nostaa esiin jälkiruoan aromit.