Valmista herkullinen clafoutis kirsikkaliköörin ja suklaan kera vaivattomasti omassa keittiössäsi. Löydä tämä erityinen resepti ja nauti ranskalaisesta kirsikka-ateriasta. Ryhdy leipomishommiin jo tänään!
SUKLAA CLAFOUTIS
200 g 70% tummaa suklaata
200 g suolatonta voita
4 kananmunaa
3 dl muscovadosokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl perunajauhoja
1/2 dl kirsikkalikööriä
LIKÖÖRIKIRSIKAT
200 g tuoreita kirsikoita
1/2 dl kirsikkalikööriä
1/2 dl sokeria
1/2 appelsiinin kuori
+ tomusokeria koristeluun
Clafoutis on ranskalainen kirsikkaherkku!
1. Kuumenna uuni 175C asteeseen ja aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle valmiiksi.
2. Sulata voi ja karkeasti pilkottu suklaa mikrossa. Sekoita massa noin 30 sekunnin välein, jotta suklaa ei pala.
3. Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Valuta ohuena nauhana joukkoon suklaa-voiseos. Lisää perunajauhot ja kirsikkalikööri. Sekoita kunnes massa on tasainen ja kaada irtopohjavuokaan.
4. Paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia, kunnes kakku on kiinteä ja keskeltä lähes hyytynyt. Anna kakun jäähtyä hyvin ennen kuin poistat sen irtopohjavuoasta.
5. Halkaise kirsikat ja poista siemenet. Mittaa laakealle pannulle kirsikat, kirsikkalikööri, sokeri ja appelsiinin raastettu kuori. Kuumenna keskilämmöllä samalla sekoitellen noin 10 minuuttia, kunnes sokeri liukenee ja kirsikoiden rakenne pehmenee. Sammuta liesi ja anna kirsikoiden maustua kuumalla pannulla, kunnes clafoutis on jäähtynyt.
Tarjoile jäähtynyt Clafoutis tomusokerilla koristeltuna lämpimien kirsikoiden kanssa.
Valmistusa
ika: 45 min