Tiikerikakku Ohje

20
75 min

Kokeile perinteistä tiikerikakkua, jossa herkullisesti sekoittuvat appelsiini ja Da Capo -suklaa. Leivo helposti herkullinen kakku suoraan pöytään ja herkuttele makuelämyksellä!

Tiikerikakku Resepti - Suussa sulava Dacapo-suklaalla Maustettu Marmoroitu Kakku

Johdanto dacapo kakkuun

Dacapo kakku kuuluu monen suomalaisen perheen lempiherkkuihin, varsinkin juhlatilaisuuksissa. Tämä makujen ilotulitus yhdistää suklaan ja kahvin, ja ihastuttaa yhä uudelleen. Nimi "dacapo", joka on peräisin klassisesta musiikista, viittaa kappaleen uuteen kierrokseen, ja samoin tämä leivonnainen kutsuu maistamaan jälleen, makuyhdistelmä on taatusti lumoava.

Dacapo kakun historia

Dacapo kakun juuret ulottuvat 1900-luvun alkuvuosikymmenille, aikaan jolloin suklaan ja kahvin yhdistelmä löysi tiensä eurooppalaiseen ruokakulttuuriin. Keskisessä Euroopassa tämä herkku saavutti nopeasti klassikon aseman juhlapöydissä. Alun perin käsityönä valmistetun dacapo kakun salainen resepti siirtyi sukupolvelta toiselle perheissä. Pohjoismaihin tämä kakku ilmestyi ajan kuluessa ja on säilyttänyt paikkansa yhtenä suosituimmista jälkiruoista. Dacapo kakun viehätys löytyy sen kerroksellisesta rakenteesta ja rikkaista makuyhdistelmistä.

Maukas dacapo kakun resepti

Jotta voit valmistaa mehevän dacapo kakun, tarvitset muutamia perusraaka-aineita kuten tummaa suklaata, espressoa, vehnäjauhoja, sokeria ja kananmunia. Aluksi sulata suklaa ja yhdistä se kahvin kanssa luodaksesi täyteläisen pohjan. Vaahdota voi ja sokeri kananmunien kanssa ilmavaksi ja lisää sitten suklaa-kahviseos. Lisää joukkoon varovasti vehnäjauhot. Paista dacapo kakku esilämmitetyssä uunissa 180 asteessa noin 30-40 minuuttia, kunnes se on kypsä mutta edelleen kostea sisältä. Kakun kosteuden säilyttäminen on tärkeää, jotta se pysyy mehukkaana. Voit halutessasi lisätä esimerkiksi pähkinöitä tai marjoja tuomaan uusia makuja tähän klassikkoon.

Dacapo kakun tarjoiluehdotukset

Dacapo kakku sopii mainiosti eri tilaisuuksien jälkiruoaksi. Voit tarjota sen sellaisenaan tai koristella kermavaahdolla ja suklaalastuilla luodaksesi visuaalista näyttävyyttä. Kakku on täydellinen kumppani kahvin tai samppanjan kanssa, jotka korostavat sen makujen parhaita puolia. Jos haluat tehdä kakusta näyttävän tarjottavan, yhdistä dacapo kakku tuoreisiin hedelmiin tai marjoihin, jotka tuovat raikkautta voimakkaisiin makuihin. Tämä kakku on myös oiva lahja ystävälle tai perheenjäsenelle, ele rakkaudesta ja huolenpidosta. Dacapo kakun monikäyttöisyys tekee siitä loistavan valinnan juhlaan kuin juhlaan.

Ainekset

200 g huoneenlämpöistä voita

2 dl sokeria

3 kananmunaa

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

1 appelsiinin raastettu kuori

100 g DaCapo -suklaata

Valmistus

Tiikerikakku on kuivakakkujen kuningatar ja herkullinen klassikko!

1. Kuumenna uuni 175C asteeseen ja tee voitelu pitkälle kakkuvuoalle tai kranssille. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan seokseen vatkaten, kunnes seos on ilmava.

2. Jaettuasi taikinan tasaisesti kahteen kulhoon, lisää toiseen niistä appelsiinin raastettu kuori. Toiseen kulhoon sekoita sulatettu DaCapo-suklaa.

3. Kaada voideltuun vuokaan ensin kolmannes suklaasta. Lisää puolet vaaleasta taikinasta pitkin vuoan pituutta. Jatka vuorotellen lisäämällä kolmannes suklaasta ja loput vaaleasta taikinasta.

4. Ota terävä veitsi tai puutikku ja kuvioi taikina marmorimaiseksi vetämällä terää aaltoilevasti läpi taikinan. Kun kuvio miellyttää, peitä taikina. Paista kakkua uunin keskitasolla 50-55 minuuttia kakun koosta riippuen. Tarkista kypsyys hammastikulla, ja kun se tulee puhtaana ulos, ota kakku pois uunista.

5. Anna kakun jäähtyä ennen kuin käännät sen ja koristele juuri ennen tarjoilua sulatetulla DaCapo-suklaalla tai tomusokerilla.

Valmi
stusai
ka: 75 min

Johdanto dacapo kakkuun

Dacapo kakku kuuluu monen suomalaisen perheen lempiherkkuihin, varsinkin juhlatilaisuuksissa. Tämä makujen ilotulitus yhdistää suklaan ja kahvin, ja ihastuttaa yhä uudelleen. Nimi "dacapo", joka on peräisin klassisesta musiikista, viittaa kappaleen uuteen kierrokseen, ja samoin tämä leivonnainen kutsuu maistamaan jälleen, makuyhdistelmä on taatusti lumoava.

Dacapo kakun historia

Dacapo kakun juuret ulottuvat 1900-luvun alkuvuosikymmenille, aikaan jolloin suklaan ja kahvin yhdistelmä löysi tiensä eurooppalaiseen ruokakulttuuriin. Keskisessä Euroopassa tämä herkku saavutti nopeasti klassikon aseman juhlapöydissä. Alun perin käsityönä valmistetun dacapo kakun salainen resepti siirtyi sukupolvelta toiselle perheissä. Pohjoismaihin tämä kakku ilmestyi ajan kuluessa ja on säilyttänyt paikkansa yhtenä suosituimmista jälkiruoista. Dacapo kakun viehätys löytyy sen kerroksellisesta rakenteesta ja rikkaista makuyhdistelmistä.

Maukas dacapo kakun resepti

Jotta voit valmistaa mehevän dacapo kakun, tarvitset muutamia perusraaka-aineita kuten tummaa suklaata, espressoa, vehnäjauhoja, sokeria ja kananmunia. Aluksi sulata suklaa ja yhdistä se kahvin kanssa luodaksesi täyteläisen pohjan. Vaahdota voi ja sokeri kananmunien kanssa ilmavaksi ja lisää sitten suklaa-kahviseos. Lisää joukkoon varovasti vehnäjauhot. Paista dacapo kakku esilämmitetyssä uunissa 180 asteessa noin 30-40 minuuttia, kunnes se on kypsä mutta edelleen kostea sisältä. Kakun kosteuden säilyttäminen on tärkeää, jotta se pysyy mehukkaana. Voit halutessasi lisätä esimerkiksi pähkinöitä tai marjoja tuomaan uusia makuja tähän klassikkoon.

Dacapo kakun tarjoiluehdotukset

Dacapo kakku sopii mainiosti eri tilaisuuksien jälkiruoaksi. Voit tarjota sen sellaisenaan tai koristella kermavaahdolla ja suklaalastuilla luodaksesi visuaalista näyttävyyttä. Kakku on täydellinen kumppani kahvin tai samppanjan kanssa, jotka korostavat sen makujen parhaita puolia. Jos haluat tehdä kakusta näyttävän tarjottavan, yhdistä dacapo kakku tuoreisiin hedelmiin tai marjoihin, jotka tuovat raikkautta voimakkaisiin makuihin. Tämä kakku on myös oiva lahja ystävälle tai perheenjäsenelle, ele rakkaudesta ja huolenpidosta. Dacapo kakun monikäyttöisyys tekee siitä loistavan valinnan juhlaan kuin juhlaan.