Kokeile perinteistä tiikerikakkua, jossa herkullisesti sekoittuvat appelsiini ja Da Capo -suklaa. Leivo helposti herkullinen kakku suoraan pöytään ja herkuttele makuelämyksellä!
200 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
100 g DaCapo -suklaata
Tiikerikakku on kuivakakkujen kuningatar ja herkullinen klassikko!
1. Kuumenna uuni 175C asteeseen ja tee voitelu pitkälle kakkuvuoalle tai kranssille. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan seokseen vatkaten, kunnes seos on ilmava.
2. Jaettuasi taikinan tasaisesti kahteen kulhoon, lisää toiseen niistä appelsiinin raastettu kuori. Toiseen kulhoon sekoita sulatettu DaCapo-suklaa.
3. Kaada voideltuun vuokaan ensin kolmannes suklaasta. Lisää puolet vaaleasta taikinasta pitkin vuoan pituutta. Jatka vuorotellen lisäämällä kolmannes suklaasta ja loput vaaleasta taikinasta.
4. Ota terävä veitsi tai puutikku ja kuvioi taikina marmorimaiseksi vetämällä terää aaltoilevasti läpi taikinan. Kun kuvio miellyttää, peitä taikina. Paista kakkua uunin keskitasolla 50-55 minuuttia kakun koosta riippuen. Tarkista kypsyys hammastikulla, ja kun se tulee puhtaana ulos, ota kakku pois uunista.
5. Anna kakun jäähtyä ennen kuin käännät sen ja koristele juuri ennen tarjoilua sulatetulla DaCapo-suklaalla tai tomusokerilla.
Valmi
stusai
ka: 75 min