Tee pikainen omenapiirakka hetkessä! Tämä mehukas resepti yhdistää omenat, sokerin ja kanelin loputtoman ihanasti. Nauti tätä herkkua vaniljajäätelön kanssa. Erinomaisen maukas jälkiruoka kaikille makean ystäville!
n. 1 kg happamia omenoita
4 kananmunaa
3 dl sokeria
150 g voita tai leivontamargariinia sulatettuna
2 dl maitoa / omenatäysmehua
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
1/2 tl kardemummaa
PINNALLE
3 rkl sokeria
2 tl kanelia
LISÄKSI
Kinuskikastike ja/tai jäätelö
Nopea ja yksinkertainen omenapiirakka on uskomattoman mehukas!
1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen etukäteen.
2. Lohko omenat neljään osaan ja poista siemenkota. Viipaloi omenat ohuiksi paloiksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään.
3. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon hieman jäähtynyt rasva. Sekoita taikinaan vuorotellen maitoa tai mehua ja kuivat ainekset. Kaada taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille (30 x 40 cm). Aseta omenaviipaleet taikinan päälle.
4. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.
Maistele piirakka kinuskikastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa!