"Luo maukas italialainen appelsiini-suklaamousse vaivattomasti omassa keittiössäsi. Seuraa reseptiä ja hemmottele itseäsi herkullisella jälkiruoalla. Ota selvää lisää!"
150 g tummaa suklaata pieninä paloina
hyppysellinen suolaa
4 isoa munaa, keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina
1,5 dl kuohukermaa
2 tl appelsiininkuorta raastettuna
100 g hapankirsikoita
1 dl tummaa rommia
55 g hasselpähkinöitä paahdettuna
1. Sulata suklaa hellästi vesihauteessa ja anna sen jäähdytä rauhassa. Kun suklaa on jäähtynyt, lisää siihen vatkaten munankeltuaiset, sokeri ja suola.
2. Vatkaa kerma erillisessä kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Toisessa kulhossa vatkaa munanvalkuaiset kiinteäksi.
3. Lisää suklaaseokseen teelusikallinen appelsiininkuoriraastetta. Kääntele varovasti sekaan ensin kermavaahto ja sen jälkeen valkuaisvaahto. Jaa valmis mousse neljään tarjoiluastiaan ja anna sen kiinteytyä jääkaapissa pari tuntia.
4. Tällä välin liota hapankirsikoita rommissa ja rouhi hasselpähkinät karkeiksi paloiksi.
5. Ota mousse jääkaapista juuri ennen tarjoilua! Viimeistele annokset kirsikoilla, jotka on liotettu rommissa, hasselpähkinärouheella ja appelsiininkuoriraasteella.
Valmistusaika: noin 30 minuuttia (
+ 2 tuntia jäähdytys)