Valmista yksinkertainen tiramisu ohjeemme mukaan ja tuo italialaista hienostuneisuutta jälkiruokapöytääsi. Kokeile marsala-viiniä, jotta makunautinto olisi vielä syvempi!
1 pkt Lady finger -keksejä
5 cl Amaretto-likööriä
1,5 dl espressoa tai vahvaa kahvia
4 kananmunaa
1 dl sokeria
1 prk Mascarpone tuorejuustoa
kaakaojauhetta viimeistelyyn
Tiramisu: Italialainen Kermainen Herkkuhetki
Tiramisu on italialainen jälkiruoka, joka vie sinut suoraan Italian kahviloiden sekä ravintoloiden lämpimään tunnelmaan. Tässä herkullisessa jälkiruoassa yhdistyvät mascarponejuuston pehmeys ja espressolla kostutetut savoiardi-keksit, jotka luovat monikerroksisen makunautinnon — täydellinen päätös mikä tahansa aterialle. Tiramisu sopii loistavasti myös juhlahetkiin tai kahvin kera nautittavaksi.
Ensiluokkainen Makujen TasapainoTiramisun makumaailma on monipuolinen ja tasapainoinen. Mascarponen kermaisuus sulautuu vahvan espresson kanssa, luoden jälkiruoalle tunnistettavan ja ainutlaatuisen maun. Kostutetut savoiardi-keksit imevät itseensä espresson ja mahdollisesti liköörinkin, kuten amaretton tai kahviliköörin, mikä lisää makuun hienostunutta syvyyttä. Kaakaojauheen ripaus viimeistelee kokonaisuuden tuoden mukaan kevyttä karvautta, joka tasapainottaa tiramisun makeutta.
Muokattavissa Omalle MakuherkullesiKlassinen tiramisu on herkullinen, mutta se antaa myös tilaa muunnelmille. Voit vaihtaa espresson esimerkiksi suklaakahviin tai valita muunlaisia liköörejä makuelämyksen syventämiseksi. Mikäli haluat raikkautta, kokeile lisätä joukkoon marjoja, kuten vadelmia tai mansikoita, jotka tuovat annokseen kevyttä happamuutta. Vegaaniversion voi valmistaa helposti käyttämällä vegaanista tuorejuustoa ja maidottomia keksejä.
Tarjoile Tiramisu TyylikkäästiTiramisu on herkullinen jälkiruoka, joka sopii moniin eri tarjoilutapoihin. Perinteisesti se valmistetaan isoon vuokaan, josta se leikataan annospaloiksi. Voit kuitenkin valmistaa sen myös yksittäisiin annosmaljoihin tai laseihin, mikä tekee siitä näyttävän ja helpon tarjota. Viimeistele tiramisu kaakaojauheen tai suklaalastujen ripauksella ja tarjoile se kahvin tai jälkiruokaviinin kera täydellisen makumatkan saavuttamiseksi.
Italialainen Tiramisu Omin KäsinTiramisu on hieno valinta, kun haluat tarjota jotakin erityistä jälkiruokapöydässä. Sen helppo valmistusprosessi ja hienostunut maku tekevät siitä suosikin, joka ihastuttaa varmasti kaikki vieraat. Seuraavan kerran, kun kaipaat jotain makeaa ja ajaton, valmista tiramisu ja tuo ripaus italialaista eleganssia pöytääsi!
Resepti:
1. Yhdistä likööri ja 1.5 dl kuumaa kahvia, anna jäähtyä.2. Erottele munat. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, ja keltuaiset sokerin kanssa erikseen vaahdoksi.3. Sekoita keltuaisvaahtoon mascarpone ja lisää sitten valkuaisvaahto varovasti sekoittaen.4. Vuoraa sopiva vuoka savoiardi-kekseillä, kostuta ne kahvi-likööriseoksessa ja aseta vuokaan. Lisää mascarponevaahtoa ja jatka kerroksittain.5. Ripottele pinnalle kaakaojauhetta ja anna tiramisun maustua jääkaapissa muutamasta tunnista vuorokauteen, jotta keksit pehmenevät.
Annosmäärä: 4-6Valmistusaika: 20 min + tekeytyminen jääkaapissa