Kokeile tätä yksinkertaista nougat-reseptiä italialaiseen tapaan suklaalisällä. Valmista suussasulava suklaaleivonnainen manteleilla ja vaahtokarkkipaloilla. Aloita leipominen heti!
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 dl mantelirouhetta
1 dl sokeria
3 kananmunaa
2 dl maitoa
1 dl öljyä
2 dl kermaa
200 g tummaa suklaata
2 tl hunajaa
50 g vaahtokarkkeja
1 dl manteleita
Hei kaikki makean ystävät, tässä on herkullinen resepti teille!
1. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja ruokasooda suuressa kulhossa. Lisää mantelirouhe ja sokeri, ja yhdistä ainekset hyvin. Toisessa kulhossa vatkaa kananmunat, maito ja öljy keskenään, ja sitten sekoita nämä seokset yhteen. Kaada tämä seos kattilaan ja keitä keskilämmöllä noin 35 minuuttia, kunnes seos kirkastuu.
2. Kiehauta kerma toisessa kattilassa ja siirrä se pois liedeltä. Lisää suklaa kermaan ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.
3. Sekoita hunaja ja vaahtokarkit ensimmäiseen kattilaan kirkkaan seoksen kanssa. Kuumenna sekoittaen, kunnes vaahtokarkit ovat sulaneet.
4. Yhdistä molemmat kattilat perusteellisesti ja lisää mantelirouhe joukkoon. Sekoita huolellisesti. Levitä valmis seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja laita jääkaappiin, jotta se kovettuu. Kun nougat on täysin jähmettynyt, leikkaa se haluamasi kokoisiksi paloiksi veitsellä.
Valmistusaika: 45 min + jäähdytys
Annosmäärä: 10-12 palaa