Luo helposti vaikuttava ja maukas hasselpähkinä-appelsiinikranssi tämän yksinkertaisen reseptin avulla. Sopii erinomaisesti kaikkiin juhlatilaisuuksiin. Kokeile jo tänään!
TÄYTE
50 g Dr. Oetker sokeroituja appelsiininkuoria
1/2 dl Calvadosta tai muuta jälkiruokaviiniä
75 g huoneenlämpöistä voita
1 rkl vehnäjauhoja
50 g hasselpähkinärouhetta
2 tl sokeria + 1 tl kanelia
TAIKINA
80 g voita
2 1/2 dl maitoa
1 dl sokeria
1 tl kuivahiivaa
5 dl vehnäjauhoja
1 dl tomusokeria
ripaus kardemummaa
1 kananmuna voiteluun
Tee tämä ohje, ja saat upean sekä maistuvan kranssin!
1. Lämmitä uuni etukäteen 180C asteeseen ja aseta täytettä varten kuivatut appelsiininkuoret viinaan likoamaan.
2. Sulata voi kattilassa ja lisää maito joukkoon. Sekoita huolellisesti ja lämmitä, kunnes seos saavuttaa huoneenlämmön ja voi on sulaa. Varmista, ettei seos ole liian kuuma, ja tarvittaessa jäähdytä.
3. Yhdistä sokeri, pieni määrä suolaa, hiiva ja noin puolet vehnäjauhoista. Lisää maitoseos ohuena nauhana samalla vaivaten. Vaivaa taikinaa vähintään 15 minuuttia lisäten jauhoja pikkuhiljaa.
4. Taikinan tulee olla valmista, kun se on kimmoisaa eikä tartu kulhoon. Anna taikinan kohota peitettynä huoneenlämmössä vähintään tunti.
5. Kun appelsiininkuoret ovat imeneet nestettä, siivilöi ylijäämä pois ja lisää kuorten joukkoon loput ainekset. Sekoita tasaiseksi ja anna hetken asettua. Täytteen pitäisi olla helppo levittää. Jätä vähän sokeria kranssin koristeluun.
6. Kaulitse kohonnut taikina noin 4 mm paksuiseksi levyksi. Voitele levy täytteellä samalla tavalla kuin korvapuusteihin.
7. Leikkaa voideltu taikinalevy puoliksi ja taita pitkittäin puoliksi. Taita puolikkaat uudelleen, muodostaen kaksi pitkulaista, nelikerroksista taikinalevyä.
8. Kieputa pitkät levyt toistensa ympärille ja nipistele päät yhteen kranssin muodostamiseksi. Aseta kranssi leivinpaperin päälle uunipellille ja anna kohota vielä 30 minuuttia. Voitele kranssi kananmunalla ja ripottele pinnalle sokeria.
9. Paista kranssia uunin keskitasolla noin 30-35 minuuttia, kunnes se on kypsä ja kullanruskea. Anna jäähtyä ennen viipalointia ja tarjoa.
Valmistusaika
: 25 min