Valmista loistava crème brûlée seuraamalla yksinkertaista ohjettamme. Täydellisen rapsakka ruokokidesokerikuori yhdessä sileän vaniljatäytteen kanssa tekee tästä jälkiruoasta unohtumattoman kokemuksen. Testaa reseptiä heti!
puolikas vaniljatanko
3,3 dl kuohukermaa
1 dl maitoa (kevytmaito)
4 kananmunan keltuaista
0,5 dl sokeria
ruokokidesokeria
Crème brûlée on yksi hienostuneimmista jälkiruoista ja sen rapea kuori syntyy paahtamalla ruokokidesokeria juuri ennen tarjoilua.
1. Leikkaa vaniljatanko pituussuunnassa kahtia ja kaavi siitä sisus veitsellä. Laita tanko sekä kaavittu sisus kattilaan yhdessä kerman ja maidon kanssa.
2. Kuumenna seosta kattilassa hitaasti kiehumispisteeseen asti.
3. Sekoita keltuaiset ja sokeri kulhossa, sitten vatkaa niitä kevyesti käsin. Kaada lämmin kerma-maitoseos munamassan päälle ohuena nauhana. Sekoita koko ajan rauhallisesti, jotta pintaan ei muodostu vaahtoa (pienet kuplat ovat sallittuja).
4. Kaada seos siivilän läpi annosvuokiin, käyttäen samoja vuokia, joissa tarjoat bruleen.
5. Aseta vuoat uunin kestävään astiaan ja siirrä se uunin keskitasolle. Kaada astiaan kuumaa vettä niin, että se ulottuu vuokien puoliväliin. Paista 150 asteessa 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
6. Ripottele ruokokidesokeria annosvuokien pinnalle juuri ennen tarjoilua ja paahda pinta rapeaksi kaasupolttimella.
Ann
osmäärä: 4-6