Testaa yksinkertaista mustikka-omenapiirakka reseptiä! Valmista tämä herkullinen leivonnainen vain 45 minuutissa ja nauti sen suussa sulavasta mausta. Katso ohjeet ja leivo vaikka heti!
POHJA
100 g voita
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl ruisjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 kananmuna voiteluun
ja fariinisokeria
TÄYTE
2 isoa omenaa viipaloituna
0.5 kg pakaste mustikoita
1 dl perunajauhoja
1 dl sokeria
mintunlehtiä ja pensasmustikoita koristeluun
1. Lämmitä uuni 190°C asteeseen. Vatkaa voi ja sokeri ilmavaksi sähkövatkaimen avulla.
2. Lisää taikinaan kananmunat, ruisjauhot, vehnäjauhot sekä leivinjauhe varovasti sekoittaen. Taikinan tasoittaminen nuolijalla voi olla hyödyllistä.
3. Anna taikinan levätä noin 10 minuuttia. Kauli se sen jälkeen ohueksi levyksi. Voitele levyn pinta kananmunalla ja lisää päälle reilusti fariinisokeria.
4. Leikkaa omenat viipaleiksi ja asettele ne kauniisti pohjan päälle riveihin. Sekoita mustikoihin perunajauhot ja sokeri, ja ripottele niitä satunnaisesti omenoiden päälle. Rullaa taikinalevy kuin tekisit kääretorttua ja leikkaa muffinssivuokiin sopivia paloja.
5. Asettele palat muffinivuokiin ja nosta ne uunipellille. Paista uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes taikina on kypsä.
6. Koristele hieman jäähtyneet mustikka-omenaleivokset mintunlehdillä, mustikoilla ja tomusokerilla. Tarjoile esimerkiksi jäätelön kanssa.
Valmistusaika
: 45 min.