Kokeile tätä yksinkertaista banaanileivän reseptiä maistuvalla mustikka-banoffee vivahteella. Leivo herkullinen leipävuokaleipä, joka sisältää tuoreita mustikoita. Anna leipomisnautinnon alkaa!
3 kypsää banaania
2 munaa
2 rkl margariinia
1 ½ dl piimää tai kefiiriä
1 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 tl kardemummaa
2 dl mustikoita
1. Lämmitä uuni 190 asteeseen ja voitele leipävuoka valmiiksi.
2. Muussaa banaanit haarukalla tai käytä sähkövatkainta suoraan kulhossa. Lisää joukkoon munat, pehmeä margariini ja piimä, ja vatkaa tasaiseksi seokseksi. Siivilöi sekaan kuivat aineet ja sekoita huolellisesti. Lisää mustikat varovasti, jotta taikina ei värjäytyisi liikaa. Kaada taikina voideltuun leipävuokaan.
3. Paista mustikka-banaanileipää uunin alimmalla tasolla noin 30-45 minuuttia, kunnes se on täysin kypsä. Tarkkaile kypsymistä loppuvaiheessa ja laske lämpötilaa tarvittaessa. Anna leivän jäähtyä hieman ja kumoa se sitten tarjoiluastialle. Tarjoile jäähtyneenä tuoreiden mustikoiden kera.
Valmistusaika: 45 minuuttia
Yksi vuokaleipä