Kokeile laskiaispullia eri tavoin! Täytä pullat kermavaahdolla, banaaniviipaleilla ja kinuskikastikkeella. Tutustu makoisan banoffee-elämyksen saloihin ja valmista omat herkkusi tänään!
2 1/2 dl maitoa tai vettä
25 g hiivaa
1/2 tl suolaa
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
noin 7 dl vehnäjauhoja
50-75 g voita tai margariinia
Täyte:
2 dl kuohukermaa
1 prk kondensoitu maito karamellisoitu
1-2 banaania
Tässä versiossa laskiaispullat saavat uuden vivahteen, kun banoffeen herkullinen yhdistelmä banaania ja toffeeta otetaan mukaan! Tätä makuelämystä kannattaa kokeilla!
1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva taikinakulhoon. Lisää lämmin neste, jotta hiiva liukenee täydellisesti. Sekoita joukkoon sokeri, suola ja kardemumma. Lisää jauhoja vähitellen siten, että saat paksun vellimäisen seoksen. Vatkaa seos kiiltävän tasaiseksi.
2. Jatka jauhojen lisäämistä taikinaan käsin vaivaten. Säästä hiukan jauhoja leivontavaiheeseen ja työstä taikinaa, kunnes se on sileää ja kimmoisaa. Lisää pehmeä rasva taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan nousta lämpimässä ja vedottomassa paikassa, kunnes se on kohonnut noin kaksinkertaiseksi.
3. Muotoile kohonnut taikina suuriksi pulliksi ja anna niiden kohota hyvin ennen paistamista.
4. Voitele pullat kananmunalla. Jos haluat voimakkaamman värin, käytä pelkkää keltuaista voiteluun. Ripottele päälle raesokeria. Voit myös jättää raesokerin pois ja käyttää myöhemmin tomusokeria koristeluun. Paista pullat 225°C:ssa 12–15 minuuttia.
5. Jäähdytä pullat ja halkaise ne. Täytä kermavaahdolla, banaaniviipaleilla ja kondensoidulla maitokinuskilla, niin saat herkullisen banoffee-elämyksen.
Valmistusaika: n. 2hAnnoksia: 12 pullaa