Mustikka Raakakakku

8
225 min

Valmista oma herkullinen raakakakku kotona! Noudata ohjeita ja valmista mustikkaiset kuppikakut, jotka ovat sekä terveellisiä että maistuvia. Kokeile heti ja ihastu!

Raakakakku Resepti - Ihanat Mustikkaiset Cupcakes

Ainekset

POHJA

1 dl kuorittuja manteleita

1 dl kookoshiutaleita

1/2 dl pistaasipähkinöitä + muutama koristeluun

100 g kivettömiä taateleita

ripaus suolaa

kardemummaa

TÄYTE

4 dl liotettuja cashewpähkinöitä

1 ylikypsä banaani

1 dl kaakaovoita tai kookosmannaa

1 dl kookosmaitoa

1/2 dl hunajaa tai agaavesiirappia

1 sitruunan mehut

ripaus vaniljasokeria

40 g vegaanista valkosuklaata

+ 50 g mustikkapilttiä

Valmistus

1. Voitele muffinipellin kolot perusteellisesti ja aseta niihin yksittäiset palat tuorekelmua. Voitelu varmistaa kelmun pysymisen paikallaan, mikä tekee lopputuloksesta tasaisemman. Vaihtoehtoisesti voit hyödyntää isompaa irtopohjavuokaa leivinpaperilla vuorattuna, mikäli haluat valmistaa suuremman raakakakun.

2. Pohjan valmistus: Laita mantelit, kookoshiutaleet ja pistaasit tehosekoittimeen ja sekoita ne karkeaksi muruksi. Lisää loput ainekset ja jatka sekoittamista, kunnes massa on tasaista ja helposti muotoiltavissa.

Painele pähkinäinen pohja tasaisesti esivalmistelemiesi vuokien pohjalle ja tiivistä se kunnolla.

3. Täytteen valmistus: Liota cashewpähkinöitä lämpimässä vedessä 30 minuuttia ja huuhtele ne huolellisesti. Laita huuhdellut cashewpähkinät, banaani, kaakaovoi, kookosmanna, hunaja, sitruunamehu ja vanilja tehosekoittimeen. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku. Jos kaipaat makeampaa, lisää hieman hunajaa. Lisää sulanut valkosuklaa ja jatka sekoittamista, kunnes seos on silkkinen. Jos seos vaikuttaa liian paksulta, lisää tilkka kookosmaitoa.

4. Kaada noin kolmasosa täytteestä erilliseen astiaan ja lisää siihen mustikkapiltti. Levitä ensin mustikkatäyte raakapohjien päälle ja viimeistele valkoisella täytteellä. Jäähdytä kakkuja kylmässä tai pakastimessa vähintään 3 tuntia tai mieluiten yön yli.

5. Poista kakut varovasti vuoistaan ja irrota kelmut. Koristele jähmettyneet mustikkaiset raakakakut pistaasipähkinöillä, pakastemustikoilla tai esimerkiksi ruusunterälehdillä.