Valmista maukkaita pistaasipähkinärouheella päällystettyjä klementiinejä! Tämä on erinomainen vaalea välipala tai virkistävä jälkiruoka. Kokeile reseptiä heti!
2 tai 3 makeaa klementiiniä
80 g maitosuklaata
ripaus kanelia ja chiliä
80 g pistaasirouhetta
sormisuolaa viimeistelyyn
1. Ensimmäiseksi kuori klementiinit huolellisesti ja poista kaikki valkoinen kalvo. Irrota lohkot varovasti ja anna niiden kuivua hetken aikaa huoneenlämmössä.
2. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää sekaan kanelia ja chilijauhetta. Mikäli et halua käyttää chiliä, voit käyttää sen sijaan paprikajauhetta tai mustapippuria. Jätä suklaa lämpimään vesihauteeseen, mutta kytke liesi pois päältä.
3. Ota esille laakea pakasterasia ja vuoraa se leivinpaperilla. Levitä pistaasirouhe tasaisesti lautaselle.
4. Dippaa klementiinilohkot sulaan suklaaseen, kierittele niitä pistaasimuruissa ja aseta pakastettavaan rasiaan. Ripottele pinnalle hiukan sormisuolaa ja siirrä pakastimeen nopeaa viilennystä varten muutamaksi minuutiksi.
5. Aseta tarvittaessa ajastin kahdeksi minuutiksi, jotta klementiinit eivät jäädy. Säilytä niitä jääkaapissa tarjoiluun asti.
6. Tarjoile pistaasi-suklaakuorrutetut klementiinit viileinä ja nauti niitä kevyenä välipalana tai raikkaana jälkiruokana.
Valmistusaika: 25 min
Annosmäärä: 6-8