Valmista herkullisia appelsiinituorejuustomuffineja vaivattomasti kotona! Tarkista resepti ja selvitä optimaalinen muffinssien paistoaika. Kokeile heti ja ihastut takuulla!
MUFFINIT
300 g sokeria
1 1/2 dl rypsiöljyä
1 tl vaniljauutetta tai -sokeria
500 g soija- tai kaurajogurttia
2 tl omenaviinietikkaa
350 g vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
APPELSIINIKUORRUTE
200 g vaniljatuorejuustoa
4 dl tomusokeria
1 appelsiinin kuori
1. Lämmitä uuni 170 asteeseen ja voitele muffinipelti valmiiksi.
2. Sekoita suuressa kulhossa sokeri, rypsiöljy ja vanilja. Käytä sähkövatkainta ja vatkaa pari minuuttia, kunnes seos on sileää. Lisää sitten jogurtti ja omenaviinietikka, ja vatkaa, kunnes seos on hieman kuohkeaa. Lopuksi lisää loput jauhot ja sekoita huolellisesti tasaiseksi taikinaksi.
3. Jaa taikina joko suureen muffinipeltiin kahdessa erässä tai tasaisesti pienempiin muffinivuokiin. Paista muffinien koosta riippuen uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia, tai kunnes ne ovat kypsiä. Anna niiden jäähtyä huoneenlämpöön.
4. Vatkaa tuorejuusto sähkövatkaimella pehmeäksi. Lisää tomusokeri ja appelsiinin kuoriraaste. Sekoita huolellisesti
ja anna seoksen levätä pursotinpussissa ainakin viisi minuuttia.
5. Koristele jäähtyneet muffinit appelsiinikreemillä ja halutessasi lisää pinnalle kauniita nonparelleja.
6. Muffinit ovat näppäriä tarjottavia illanvietoissa, sillä ne eivät tarvitse erillisiä astioita ja maistuvat herkullisilta vaikkapa seisten nautittuna.
Tarjoa kylmien juomien
kanssa ja nautiskele!