Luo maukkaita karamellisoituja päärynöitä Xante-liköörillä ja koe unohtumaton makumatka. Tämä jälkiruoka sopii erinomaisesti yhteen vaniljajäätelön kanssa. Kokeile reseptiä heti!
1 paketti voitaikinaa
TÄYTE:
4 päärynää
100 g voita
100 g sokeria
1 kanelitanko
8 cl Xante-likööriä
kananmunaa voiteluun
1. Esilämmitä uuni 200°C asteeseen ja sulata voitaikina huoneenlämmössä.
2. Kun voitaikina on sulanut, kuori ja leikkaa päärynät kuutioiksi. Laita voi, sokeri ja kanelitanko paistinpannulle. Kuumenna sokeria pannulla korkealla lämmöllä, kunnes se alkaa karamellisoitua.
3. Vähennä lämpöä ja lisää päärynäpalat pannulle. Sekoita päärynät hyvin karamellisoituneeseen sokeriin. Karamellisoi päärynät 3-5 minuuttia ja lisää Xante-likööri. Pidä pannua liedellä vielä 2 minuuttia ja sitten siirrä pannun sisältö jäähtymään.
4. Kauli voitaikina hieman ohuemmaksi ja leikkaa siitä neljä ympyrää, jotka sopivat vuokiin. Voitele vuoat kevyesti ja aseta pohjalle karamellisoituja päärynöitä. Laita voitaikinaympyrä päärynöiden päälle ja voitele raaka kananmunalla.
5. Paista piiraita uunissa 10 minuuttia. Kumoa tatinit lautasille huolellis
ti ja nopeasti. Tarjoile ne esimerkiksi vaniljajäätelön ja pähkinärouheen kera.