Suklaaganache Resepti

4
20 min

Luo maistuva suklaaganache vain noin 20 minuutissa. Viimeistele annos tuoreilla marjoilla ja mintunlehdillä saadaksesi upean jälkiruoan neljälle hengelle. Ryhdy leipomaan jo tänään!

Yksinkertainen Suklaaganache - Täydellinen Herkku Marjojen Kanssa

Ainekset

200 g vadelmia, mansikoita tai mustikoita

2 rkl tomusokeria

mintunlehtiä koristeluun

SUKLAAGANACHE

1 ½ dl sokeria

2 dl kuohukermaa

1 sitruunankuori (raastettuna)

½ tl suolaa

200 g maitosuklaata

Valmistus

1. Pese ja kuivaa tuoreet marjat huolellisesti, poista tarvittaessa kannat ja varret. Yhdistä marjat ja tomusokeri kulhossa varovasti sekoittaen, jotta marjat säilyisivät ehjinä. Siirrä kulho jääkaappiin maustumaan.

2. Sulata sokeri kattilassa ja anna sen karamellisoitua kauniin ruskeaksi. Lisää joukkoon kerma samalla sekoittaen jatkuvasti, kiehauta ja anna seoksen hautua miedolla lämmöllä hetken ajan. Raasta joukkoon pestyn sitruunan kuori ja lisää ripaus suolaa.

3. Rouhi suklaa sekoituskulhoon ja pidä sauvasekoitin sekä siivilä käden ulottuvilla. Kaada lämmin karamelli-kerma vähitellen siivilän läpi suklaan päälle ja surruta sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Anna ganachen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja kaavi se pursotinpusseihin. Ganache vakiintuu jäähtyessään, joten älä huolestu, jos se vaikuttaa aluksi juoksevalta.

4. Pursota kylmä ganache tarjoilulaseihin ja koristele annokset marjoilla sekä tuoreilla mintunlehdillä.

Valmistusaika: 20 min.
Annosmäärä: 4