Nauti herkullisesta piparkakkurahka-juustokakusta, joka yhdistää mascarponen täyteläisyyden ja appelsiinin virkistävän maun. Tee tämä vaivattomasti kotona ja ilahduta vieraasi!
PIPARKAKKUPOHJA
200 g piparkakkuja
80 g voita
TÄYTE
2 dl kuohukermaa
250 g mascarponejuustoa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 appelsiinin kuori ja mehu
2 liivatelehteä
SUKLAAKUORRUTE
100 g taloussuklaata
1 rkl voita + 1 rkl tomusokeria
ripaus muskottipähkinää
1. Murskaa piparkakut joko pakastepussissa tai monitoimikoneella hienoksi muruksi. Sulata voi mikrossa ja yhdistä se keksimurujen kanssa. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele muruseos tiukasti vuoan pohjalle. Anna seoksen hetken kovettua.
2. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen hyvissä ajoin ennen aloittamista.
3. Vatkaa kuohukerma jämäkäksi vaahdoksi. Sekoita eri kulhossa yhteen mascarpone, sokeri, vaniljasokeri ja appelsiinin kuoriraaste. Vatkaa seos tasaiseksi.
4. Kuumenna appelsiinimehu joko mikrossa tai kattilassa, ja sulata siihen pehmenneet liivatelehdet. Lisää kermavaahto varovasti mascarpone-seokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon, sekoittaen jatkuvasti.
5. Kaada valmis täyte piparkakkupohjan päälle irtopohjavuokaan. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa useita tunteja, mieluiten yön yli, kunnes täyte on täysin kiinteytynyt.
6. Valmista suklaakuorrute sulattamalla taloussuklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Kun suklaa on sulaa, ota kattila pois levyltä. Lisää joukkoon voi, tomusokeri ja muskottipähkinä. Jäähdytä kuorruteseosta pakastimessa hetken ajan.
7. Sekoita jäähdytetty suklaakuorrute tasaiseksi ja kaada huolellisesti kiinteytyneen juustokakun päälle. Irrota kakku varovasti irtopohjavuoasta ja siirrä tarjoiluastialle.
8. Tasoita kakun pinta leipurinlastalla. Halutessasi voit koristella kakun esimerkiksi karpaloilla tai piparkakkukoristeilla.
Valmistusaika: 25 min
+ yön yli
Annosmäärä: 8Noin 2€ per annos