Luo ihastuttava mansikkapavlova helposti seuraamalla vaiheittaisia ohjeita. Loistava jälkiruoka kaikenlaisiin juhliin! Ryhdy leipomaan heti, vaikka leivinpaperi puuttuisi.
POHJA
6 kananmunanvalkuaista (huoneenlämpöisiä)
3 dl sokeria
2 tl valkoviinietikkaa (tai sitruunamehua)
2 tl maissitärkkelysjauhoja
TÄYTE
2 dl kuohukermaa
200 g sitruunarahkaa
2 tl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori
PÄÄLLE
runsaasti tuoreita mansikoita
Mansikkapavlova on upea perinneherkku! Jos haluat tehdä suuremman annoksen, valmista yksi iso pavlova-pohja ja kaksi pienempää.
1. Aloita marengin valmistamisesta. Erottele kananmunien keltuaiset valkuaisista. Kaada valkuaiset kuivaan kulhoon, joka on mieluiten posliininen, teräksinen tai lasinen. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset kuohkeaksi. Lisää hieman sokeria (1 dl) vähitellen samalla kun vatkaat, kunnes seos on kovaa ja kiiltävää. Siivilöi mukaan maissitärkkelys ja sekoita hyvin. Kääntele loput sokerista ja etikka muovilastalla joukkoon.
2. Kuumenna uuni 125 asteeseen. Peitä uuninpelti leivinpaperilla. Piirrä paperille ympyrä, jonka halkaisija on noin 24 cm, ja käännä paperi ympäri, jotta kynän jälki ei tartu marenkiin. Levitä marenkiseos lusikalla ympyrän sisään niin, että keskiosa jää hieman matalammaksi kuin reunat.
3. Laita valkuaisvaahto uuniin. Paista noin 1 ½ tuntia. Anna marenkilevyn jäähtyä ritilällä noin 2 tuntia.
4. Vatkaa kermaa lähes valmiiksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sitruunarahka, sitruunankuori ja sokeri. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on melko kiinteää. Levitä vaahto marengin päälle juuri ennen tarjoilua ja koristele mansikoilla tai muilla valitsemillasi koristeilla.
Valmistumisaika:
yli 2 tuntia