Omenafritteriherkku

6
45 min

Yllätä ystäväsi paistinpannulla kypsennetyillä omenoilla, joihin lisätään rosmariinilla maustettua kinuskikastiketta. Yksinkertainen ja maukas omenaherkku - testaa jo tänään!

Pannulla Paahdetut Omenat - Maistuva Omenaherkku

Ainekset

OMENAFRITTERIT

200 g vehnäjauhoja

40 g maissitärkkelystä

1 tl leivinjauhetta

4 rkl tummaa sokeria

1 tl kanelia ja kardemummaa

2 kananmunaa

3 dl latteaa, vaaleaa olutta

4 isoa omenaa

öljyä paistamiseen

ROSMARIINIKINUSKI

2 dl kuohukermaa

1 dl fariinisokeria

1 rosmariinin oksa

2 rkl voita

Valmistus

Yllätä vieraasi tällä herkullisella jälkiruoalla!

1. Sekoita kuivat ainekset keskenään, lisää sitten kananmunat samalla vatkaten. Kaada olut ohuena nauhana sekaan ja sekoita, kunnes taikina on tasainen. Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa ne sentin paksuisiksi renkaiksi. Laita ne kylmään veteen odottamaan.

2. Kuumenna isolla pannulla öljyä 190C asteeseen niin, että pannulle kertyy muutamia senttejä öljyä. Kuivaa omenarenkaat ja kasta ne taikinaan. Paista niitä öljyssä noin kymmenen minuuttia, kunnes taikina on kullanruskea. Nosta valmiit fritterit talouspaperille jäähtymään. Paista seuraava erä samalla tavalla, kunnes kaikki omenat ovat paistettu.

3. Lämmitä kattilassa kerma, sokeri ja rosmariinin oksa, kunnes kerma alkaa kuplia. Lisää voi ja anna seoksen keittyä viitisen minuuttia sen sakeuttamiseksi. Jäähdytä ja poista rosmariinin oksa.

4. Ripottele omenafrittereiden päälle tomusokeria tai kaneli-sokeriseosta ja tarjoile ne yhdessä huoneenlämpöisen rosmariinikinuskin kanssa.

Valmistusaika
: 45 min