Kokeile amerikkalaisen suklaakakun leipomista suussa sulavalla suklaaganachella! Yksinkertainen resepti kutsuu sinut makunautintoon; leivo heti ja maista amerikkalaista suklaakakkua.
3 kananmunaa
2 ½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
150 g juoksevaa leivontamargariinia
2 rkl kylmää kahvia
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaakao
1 tl leivinjauhetta
SUKLAA GANACHE:
2 dl kuohukermaa
200 g tummaa suklaarouhetta
Brooklyn Blackout-kakku on kuuluisa amerikkalainen suklaaunelma, joka hurmaa makean ystäviä!
1. Lämmitä uuni 200°C:een ja voitele 24 cm:n kakkuvuoka valmiiksi.
2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi esimerkiksi monitoimikoneessa. Lisää vaniljasokeri, juokseva margariini ja kahvi. Kun kaikki nesteet ovat täysin sekoittuneet kananmunavaahtoon, siivilöi joukkoon vehnäjauhot, kaakao ja leivinjauhe.
3. Sekoita taikina tasaiseksi massaksi ja kaada voideltuun vuokaan. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
4. Testaa kakun kypsyys ohuella tikulla. Jos tikku on puhdas, nosta kakku ritilälle jäähtymään. Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen kerrokseen.
5. Valmista suklaaganache: Kuumenna kerma kattilassa kakun paistuessa. Vähennä hieman lämpöä ja lisää joukkoon hienonnettu suklaa. Sekoita nuolijalla, kunnes suklaa on täysin sulanut.
Nosta kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä huoneenlämpöön. Ganache jähmettyy jäähtyessään, joten älä huolestu, jos se vaikuttaa alussa löysältä.
6. Levitä suklaatäyte vielä hieman lämpimänä, jotta sen saa tasaisesti levitettyä. Levitä puolet ganachesta kakun väliin ja aseta toinen kerros päälle. Peitä kakun ulkopinnat lopulla ganachella ja koristele halutessasi rouhitulla suklaalla.