Tee herkullisia täytettyjä bageleita viikonlopun aamiaisbrunssille. Löydä suosituimmat bagel-täytteet, kuten manteli-vadelma ja kinuski-omena. Testaa reseptiä heti!
VADELMA & MANTELI -TÄYTE
100 g kotimaisia vadelmia
1 rkl hillosokeria
2 rkl mantelilastuja
50 g tuorejuustoa
OMENA & KINUSKI -TÄYTE
2 omenaa
1 dl fariinisokeria
1 dl kuohukermaa
suolaa
Valmista suussasulavat makeat bagelit rikastamaan viikonlopun brunssipöytää!
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja paahda halkaistut bagelit. Valitse oman makusi mukainen täyte. Anna luovuuden kukkia täytteiden valinnassa; kokeile esimerkiksi nutellaa, kondensoitua maitoa tai marjoja. Alta löydät kaksi täyte-esimerkkiä:
Vadelma & manteli -täyte:
1. Yhdistä vadelmat ja hillosokeri kattilassa ja lämmitä ne miedolla lämmöllä. Anna vadelmien mehustua noin kymmenisen minuuttia.
2. Paahda sillä välin mantelilastut uunissa, kunnes ne ovat kullanvärisiä.
3. Levitä tuorejuustoa bagelien leikkuupinnoille, lisää päälle mehustuneet vadelmat ja viimeistele paahdetuilla manteleilla sekä muutamalla tuoreella vadelmalla.
Omena & kinuski -täyte:
1. Siivuta omenat mahdollisimman ohueksi.
2. Kaada laakeaan kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri, keitä hiljalleen kinuskiksi ja lisää ripaus suolaa mausteeksi.
3. Levitä kinuskia bagelien leikkuupinnoille ja paina omenasiivut kiinni niihin.