Valmista maukas kahvi-suklaaunelma tämän yksinkertaisen taloussuklaa ohjeen avulla. Hyödynnä kondensoitua maitoa ja taloussuklaata saadaksesi aikaan ihanan pehmeän kakun. Kokeile heti!
400 g kondensoitua maitoa
100 g voisulaa
100 g taloussuklaata
2 rkl vahvaa kahvia
3 kananmunaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
ripaus vaniljasokeria
SUKLAANAPIT
100 g taloussuklaata
kylmää vettä
Kun makeanhimo yllättää, kokeile tätä!
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja valmistele uunivuoka peittämällä se leivinpaperilla.
2. Paloittele tumma suklaa ja sulata se mikrossa varoen. Sulata suklaata enintään 30 sekuntia kerrallaan ja sekoita välillä, jotta suklaa ei pala tai saa kitkerää makua. Aseta pursotinpussi korkeaan astiaan ja kaada siihen sula suklaa.
3. Pursota suklaasta pieniä nappeja kylmään veteen. Suklaa jähmettyy heti vedessä, ja voit siivilöidä valmiit suklaanapit käyttövalmiiksi. Vaihtoehtoisesti voit käyttää valmiita kaupasta ostettuja suklaanappeja.
4. Yhdistä kondensoitu maito, sulatettu voi, suklaanapit ja vahva kahvi. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita kunnolla vatkaimella. Siivilöi kuivat aineet erilliseen kulhoon ja yhdistä ne märkäaineiden kanssa. Taikinaa ei tarvitse sekoittaa liikaa.
5. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja paista uunin keskiosassa noin 25 minuuttia. Anna kakun jäähtyä, kun se on lähes kypsää. Kakku kiinteytyy jäähtyessään, joten testatessa sen pitää olla vielä hiukan pehmeää ja jäädä tikkuun.
6. Tarjoile jäähtynyt kahvi-suklaaunelma herkullisten suklaanappien tai vaniljajäätelön kanssa.
Valmistusaika: 45 min
Annoskoko: 6-8 palaa
Erikoistyövälineet: pursotinpussi