Viikunapiirakka

8
45 min

Kokeile maukasta viikunapiirakkaa punaviinin kera, joka yhdistelee sinihomejuuston ja viikunoiden hienostuneet maut. Loistava resepti rentoihin illanistujaisiin. Valmista heti!

Punaviikuna-piiras - Ihanteellinen Nautinto Ystävien Kokoontumisiin

Ainekset

1 kpl piirakkataikina

8 tuoretta viikunaa

kanelitanko

1 dl vaahterasiirappia

1/2 plo punaviiniä

1 ps aurajuustomurua

1 pkt tuorejuustoa

2 rkl sokeria hillokkeeseen

Valmistus

Tässä piirakassa yhdistyvät punaviinissä marinoidut viikunat ja sinihomejuusto, luoden makuelämyksen, joka ihastuttaa illanistujaisissa.

1. Anna piirakkataikinan sulaa huoneenlämpöiseksi.

2. Pilko viikunat ja laita ne kattilaan punaviinin ja vaahterasiirapin kera. Voit lisätä mausteita, kuten kanelitangon ja anistähtiä, halutessasi. Keitä seosta noin 15 minuuttia, välillä sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä.

3. Painele sulanut piirakkataikina vuoan pohjalle. Levitä tuorejuusto taikinan päälle ja lisää reilusti aurajuustoa. Lisää tämän jälkeen punaviinissä maustuneet viikunat täytteeksi.

4. Kattilaan jäävä punaviiniseos ja mahdolliset rikkinäiset viikunapalat voi käyttää hillokkeeksi. Laita kattila takaisin liedelle, lisää sokeria ja anna kiehua. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi hilloksi. Tarkista maku ja lisää sokeria tarvittaessa.

5. Paista piirakka 200 asteessa noin 20-30 minuuttia. Anna piirakan vetäytyä hetken uunista ottamisen jälkeen ennen tarjoilua. Koristele valmis piirakka esimerkiksi timjamin oksilla, aurajuustomurulla ja valmistamallasi viikunahillokkeella.

Valmistusaika: 45 min Annosmäärä: 8 Noin 3,80€ annosta kohden