Valmista maukkaat laskiaispullat tämän selkeän ohjeen avulla. Päätä täytteeksi joko hillo tai mantelimassa ja iloitse itse valmistetusta laskiaispullahetkestä. Kokeile heti!
2 1/2 dl maitoa tai vettä
25 g hiivaa tai
1 pussi kuivahiivaa
1/2 tl suolaa
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
noin 7 dl vehnäjauhoja
50-75 g voita tai margariinia
1 kananmuna voiteluun
TÄYTE
2 dl kuohukermaa
1 tl sokeria
mantelimassaa tai/ja mansikkahilloa
PINNALLE
tomusokeria
mantelilastuja
Ikuinen keskustelunaihe – kumpi kuuluu laskiaispullaan, hillo vai mantelimassa? Valitse oma suosikkisi ja täytä pullat sillä herkullisella täytteellä!
1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva taikinakulhoon ja kaada joukkoon lämmin neste. Sekoita, kunnes hiiva liukenee täysin. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Lisää jauhoja, kunnes muodostuu sakea vellimäinen seos. Vatkaa seos kiiltäväksi.
2. Lisää loput jauhot taikinaan vähitellen käsin alustaen. Jätä hieman jauhoja leivontaa varten. Vaivaa taikinaa, kunnes siitä tulee sileää ja kimmoisaa. Lisää pehmennyt voi ja jatka vaivaamista, kunnes taikina irtoaa helposti käsistä ja kulhon reunoista. Peitä taikinakulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa, kunnes se on kaksinkertainen.
3. Muotoile kohonnut taikina isoiksi pulliksi ja anna niiden kohota hyvin.
4. Voitele pullat kananmunalla. Jos haluat syvemmän värin, käytä vain keltuaista voiteluun. Ripottele pullien päälle raesokeria. Jos aiot käyttää valmiiden pullien pinnalla tomusokeria, raesokerin voi jättää pois. Paista pullia 225°C:ssa 12-15 minuuttia.
5. Kun pullat ovat jäähtyneet, leikkaa niiden yläosa kanneksi ja täytä haluamallasi täytteellä. Aseta pullan kansi takaisin paikalleen ja siivilöi tomusokeria pintaan.
Valmistusaika: 1 h 45 min