Valmista herkullinen kesäherkku grillatuista mansikoista ja herkullisesta kauramurusta. Yksinkertainen resepti, joka tuo kesän makuja suoraan lautaselle. Kokeile heti ja nauti siitä!
500g tuoreita mansikoita
3 rkl hunajaa
2 tl limen mehua ja kuori raastettuna
1 rkl minttua hienonnettuna
inkiväärisiirappia
vaniljajäätelöä
KAURAMURU
100g margariinia
0,5 dl sokeria
3 dl kaurahiutaleita
Kesäelämyksiä parhaimmillaan! Oletko maistanut, miltä grillatut mansikat voivat maistua?
1. Aloita valmistamalla kauramuru. Sulata margariini ja yhdistä se kaurahiutaleiden sekä sokerin kanssa. Levitä tämä seos leivinpaperille uunipellille ja paahda 190-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, käännellen välillä. Anna seoksen jäähtyä.
2. Poista mansikoista kannat ja laita ne kulhoon. Sekoita mukaan hunaja, limemehu, limen kuoriraaste ja minttu. Anna seoksen maustua puoli tuntia.
3. Pujota mansikat varrastikkuihin ja grillaa ne parilalla, kunnes niihin tulee väriä. Mansikoiden pitäisi hiukan pehmentyä. Vaihtoehtoisesti voit käyttää lämmönkestävää astiaa. Aseta mansikat astiaan ja lämmitä hiipuvassa lämmössä kuvun alla, kunnes ne ovat hieman pehmenneet.
4. Tarjoile heti kauramurun, inkiväärisiirapin ja vaniljajäätelön kera.
Valmistusaika: 45 min + maustumisaika