Valmista herkullista ketosuklaata kookosöljyllä ja kaakaovoilla. Tämä yksinkertainen resepti tarjoaa erinomaisen makean nautinnon. Kokeile heti ja herkuttele!
RAAKASUKLAA
1 dl kookosöljyä
1 dl kaakaovoita
2 rkl raakakaakaojauhetta
ripaus suolaa
MAAPÄHKINÄSISUS
1 dl sokeritonta maapähkinävoita
1 tl erytritolia tai steviakiteitä
1 tl hunajaa tai agavesiirappia
1. Asettele paperiset karkkivuoat tasaiselle alustalle valmiiksi odottamaan.
2. Sulata kookosöljy ja kaakaovoi pienessä kattilassa, kunnes ne ovat täysin sulaneet. Sekoita joukkoon kaakaojauhe voimakkaasti ja lisää pieni ripaus suolaa mausteeksi.
3. Kaada puolet suklaaseoksesta tasaisesti karkkivuokiin siten, että ne täyttyvät noin kolmasosan verran suklaalla.
4. Pyörittele suklaata vuoissa niin, että reunoille muodostuu paksu suklaakerros.
5. Anna seoksen kovettua pakastimessa noin viiden minuutin ajan.
6. Sekoita keskenään maapähkinävoi, makeutuskiteet ja hunaja. Vegaanisen vaihtoehdon saat käyttämällä hunajan tilalla agavea.
7. Lusikoi jokaisen karkkivuoan sisään reilusti täytettä ja tasoita pinta. Lämmitä tarvittaessa jäljelle jäänyt suklaaseos ja peitä maapähkinätäyte suklaakerroksella.
8. Anna suklaan jähmettyä vähintään 10 minuuttia joko jääkaapissa tai pakastimessa. Tarjoile jähmettyneet suklaat maukkaana välipalana. Ne säilyvät ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa noin viikon, jos pystyt vastustamaan niiden houkutusta!
Valmistusaika: 35 min A
nnosmäärä: 30 suklaapala
a Erikoistyövälineet: karkkivuokia