Sitruunakakku Resepti

4
80 min

Valmista ihanteellinen sitruunakakku vaivattomasti omassa keittiössäsi! Tämä helppo ohje takaa mehukkaan kakun Passito-täytteellä. Kokeile ja rakastu makuun!

Sitruunakakku Resepti - Maukas ja Yksinkertainen Ohje

Ainekset

SITRUUNAKAKKU

175 g huoneenlämpöistä voita

175 g sokeria

3 kananmunaa

3 sitruunan raastettu kuori & 4 tl mehua

250 g vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

100 g turkkilaista jogurttia

+ 1 dl Passito -jälkiruokaviiniä kostuttamiseen

PASSITO-TÄYTE

1 dl kuohukermaa

200 g mascarpone-tuorejuustoa

1/2 dl Passito -jälkiruokaviiniä

1 rkl muscovadosokeria

1 tl vaniljasokeria

Valmistus

1. Kuumenna uuni ennakkoon 170 asteeseen. Voitele ja leivitä kakkuvuoka korppujauhoilla.

2. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen ja vatkaa samalla kunnolla. Kun taikina on sileää ja kuohkeaa, raasta joukkoon sitruunan kuori ja purista mukaan mehu. Lisää jauhot, leivinjauhe sekä ruokasooda vähitellen ja lopuksi sekoita joukkoon jogurtti.

3. Kaada valmis taikina vuokaan ja tasoita pinta.

4. Paista kakkua uunin alatasolla noin 50-55 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea ja keskus on kypsä.

5. Testaa kypsyys työntämällä hammastikku kakkuun; jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on valmis. Ota kakku uunista ja anna sen jäähtyä vuoassa ennen kumoamista.

6. Valmista Passito-täyte vatkaamalla kuohukerma kiinteäksi. Pehmennä mascarpone juomaan, ja yhdistä vaahdot. Sekoita vaahtoon muscovado- ja vaniljasokeri.

7. Leikkaa jäähtynyt kakku kahtia ja kostuta se viinillä. Jos haluat välttää alkoholimaun, kiehauta viiniä hetken aikaa kattilassa.

8. Levitä täyte kakun pohjapalan päälle ja kokoa kakku tarjoilulautaselle. Ripottele tomusokeria juuri ennen tarjoilua ja koristele esimerkiksi marjoilla.

Valmistusaika: 25 min + 55 min
paistoaika