Kokeile tuoretta makuelämystä paahtamalla päärynöitä uunissa ja päällystämällä ne inkiväärirouheella. Valmista tämä ihastuttava jälkiruoka alle tunnissa. Tarjoile vaniljajäätelön kanssa ja herkuttelu voi alkaa!
PÄÄRYNÄTÄYTE
4 isoa päärynää
2 dl rusinoita
1 dl rouhittuja cashewpähkinöitä
1 dl kuohuviiniä
INKIVÄÄRIMURU
150 g voita
2 cm pala inkivääriä
1/2 dl sokeria
4 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa ja neilikkaa
Päärynä-inkiväärimurupaistos tarjoaa ainutlaatuisen makuelämyksen!
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja voitele etukäteen laakea piirakkavuoka.
2. Kuori ja paloittele päärynät sekoitusastiaan. Lisää niiden joukkoon rusinat, cashewpähkinät sekä kuohuviini.
3. Anna seoksen maustua huoneenlämmössä, sillä välin kun valmistat inkiväärimurua.
4. Sulata voi isossa pannussa raastetun inkiväärin kera. Kun voi alkaa ruskettua ja kuohahtaa, nosta pannu liedeltä ja lisää siihen sokeri, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, suola ja jauhettu neilikka.
5. Sekoita tasaiseksi seokseksi. Kaada voideltuun piirakkavuokaan päärynäseos ja ripottele päälle inkivääri-kauramuru. Painele seos haarukalla tasaiseksi kerrokseksi päärynöiden pinnalle.
6. Paista uunin keskitasolla noin 35 minuuttia tai kunnes kauramuru on saanut kauniin ruskean sävyn. Anna päärynä-inkiväärimurupaistoksen jäähtyä huoneenlämmössä ja tarjoile vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.
Valmistusaika: 55 min