Beignet Munkit

20
25 min

Tutustu pehmeiden ranskalaisten beigneittien valmistukseen tämän kätevän reseptin avulla. Uppopaista upeat leivonnaiset ja viimeistele ne tomusokerilla, joka on maustettu muskottipähkinällä. Aloita leivontaharrastus jo tänään!

Maukkaat Beignetit - Yksinkertainen Resepti Herkullisiin Hetkiin

Ainekset

2 dl kädenlämpöistä vettä

1/2 tl kuivahiivaa

3/4 dl sokeria

ripaus suolaa

1 kananmuna

1 dl kondensoitua maitoa

ripaus muskottipähkinää

5 dl vehnäjauhoja

30 g voisulaa

öljyä uppopaistamiseen

tomusokeria + muskottipähkinää viimeistelyyn

Valmistus

Herkkusuiden onnea! Beignetit ovat pehmeitä, uppopaistettuja munkkeja, jotka ilahduttavat mitä tahansa päivää.

1. Ota esille keskikokoinen kulho ja mittaa siihen 1 dl kädenlämpöistä vettä, kuivahiiva, 1 tl sokeria ja suola. Anna seoksen levätä noin 10 minuuttia tai kunnes hiivaseos alkaa kuplia.

2. Lisää kuplivaan seokseen kananmuna, kondensoitu maito, muskottipähkinä, loput sokerista ja vesi.

3. Sekoita taikinaan hiljalleen noin puolet vehnäjauhoista ja lisää voisula ohuena nauhana samalla sekoittaen. Kun taikina on tasaista, vaivaa siihen loput vehnäjauhot käsin.

4. Anna taikinan kohota peitettynä liinalla vähintään 3 tuntia, mutta ihanteellisesti yön yli, kunnes se on elastinen ja tasainen.

5. Kuumenna öljy 180 asteeseen keskikokoisessa kattilassa. Säädä lämpöä tarvittaessa, jotta lämpötila pysyy 180 asteessa. Voit myös kokeilla öljyn lämpöä pienellä taikinapalasella; sen tulisi kypsyä noin 30 sekunnissa.

6. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pinnalle ja vaivaa kevyesti. Muotoile taikina noin puolen senttimetrin paksuiseksi levyksi ja leikkaa siitä 18-20 saman kokoista palaa.

7. Pyörittele paloja varovasti säilyttäen neliskanttinen muoto, ja paista kuumassa öljyssä pienissä erissä noin 2-3 minuuttia paksuudesta riippuen. Nosta beignetit jäähtymään talouspaperin päälle.

8. Taikina laajenee paistettaessa, joten jätä kattilalle riittävästi tilaa. Tarkista leivonnaisten kypsyys erien välillä ja säädä lieden lämpöä tarvittaessa.

9. Ripottele jäähtyneiden beignettien päälle muskottipähkinällä maustettua tomusokeria ja tarjoile.

Valmistus
aika: 25 min