Opettele tekemään maukas pannukakkutaikina sekä klassiset hollantilaiset poffertjes. Ihanteellinen herkku juhliin, tarjoiltuna tuoreiden marjojen ja jäätelön kanssa. Käynnistä leivontaprojektisi ja ilahduta perhettäsi jo tänään!
2 kananmunaa
2 dl maitoa
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl voisulaa
1 tl sokeria
hyppysellinen suolaa
1 punainen omena
Pannukakku hollantilaisittain, joka tunnetaan myös nimellä Poffertjes, on lähtöisin Etelä-Hollannin katolisilta alueilta, joissa reseptit eroavat merkittävästi Pohjois-Hollannin protestanttisista resepteistä. Tämä pannukakku on perinteinen festivaaliherkku, jota nautitaan erityisesti kesätapahtumissa sekä joulun aikaan.
1. Kuumenna uuni 190°C asteeseen. Voitele uuninkestävä paistinpannu tai vuoraa se leivinpaperilla. Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita ne tasaiseksi.
2. Vaihtoehtoisesti voit käyttää sekoituskulhoa ja vatkata voimakkaasti taikinaa pallovatkaimella. Peitä taikina ja anna sen levätä huoneenlämmössä noin 10 minuuttia. Samalla kuori ja viipaloi omena.
3. Kun taikina on valmis, kaada se uuninkestävälle paistinpannulle. Aseta omenaviipaleet taikinan päälle ja paista uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes pannukakku on kypsää ja saanut kauniin kultaisen värin.
Tarjoile pannukakut tuoreiden marjojen ja jäätelön kera.Valmistusaika: 20 min
Annosmäär
ä: 3-4