Tutustu valmistamaan maukas leipäjuusto ja lakkahillo -pari, joka tuo esiin suomalaisen keittiön vivahteet. Testaa ohjetta ja hemmottele itseäsi tällä herkullisella jälkiruoalla!
½ pkt leipäjuustoa
2,5 dl kermaa
sokeria
kanelia
lakkahilloa tai tuoreita lakkoja tarjoiluun
Herkuttele leipäjuustolla lakkahillon kera ja cava-kuplilla!
1. Viipaloi leipäjuusto saman kokoisiksi paloiksi ja jätä ne hetkeksi sivuun.
2. Kaada kerma isolle paistinpannulle, lisää sokeri sekä kaneli. Kuumenna miedolla lämmöllä ja hauduta leipäjuustoa kermassa pari minuuttia per puoli, kunnes juusto pehmenee hieman haarukalla kokeiltaessa.
3. Aseta haudutut leipäjuustopalat tarjoilulautaselle ja valuta päälle aavistus kermakastiketta.
Koristele annos lakkahillolla tai tuoreilla lakoilla ja nauti cavan kanssa!
Valmistusaika
: 10 min
Annosmäärä: 4
Leipäjuuston ja lakkahillon perinteinen harmonia
Leipäjuusto ja lakkahillo ovat suomalaisessa keittiössä perinteinen yhdistelmä, joka sulauttaa makean ja suolaisen erinomaisessa tasapainossa. Tämä rakastettu jälkiruoka on erityisen suosittu pohjoismaissa, missä leipäjuusto, tunnettu myös nimellä juustoleipä, on perinteinen herkku. Kun mukana on makea lakkahillo, tuloksena on unohtumaton makunautinto, joka juhlistaa Suomen kulinaarisia elämyksiä.
Täyteläinen makukokemus
Leipäjuuston mieto ja kevyesti suolainen maku sopii täydellisesti lakkahillon makeuden kanssa. Juuston kermainen ja tiivis koostumus tasapainottaa lakkahillon raikasta ja hedelmäistä makua, luoden harmonisen kokonaisuuden. Leipäjuusto voidaan tarjota sekä kylmänä että lämpimänä – lämmitettynä se pehmenee ja mausta tulee entistä kermaisempi, mikä lisää sen herkullisuutta.
Variaatiot ja tarjoilutavat
Vaikka leipäjuuston ja lakkahillon yhdistelmä on klassinen, sitä voi jalostaa ja käyttää monin eri tavoin. Leipäjuustoa voi syödä jälkiruokana sellaisenaan tai osana suurempaa annosta. Voit lisätä makuelämykseen ripauksen kanelia tai kardemummaa, jotka tuovat lämmintä mausteisuutta. Jos kaipaat uutta twistiä, kokeile leipäjuustoa ja lakkahilloa juustotarjottimella tai yhdistä se pähkinöiden ja kuivattujen hedelmien kanssa, jotka antavat annokseen tekstuuria ja makua.
Tarjoiluideoita
Leipäjuusto ja lakkahillo on monikäyttöinen jälkiruoka, joka sopii monien lisukkeiden kanssa. Perinteisesti se nautitaan sellaisenaan, mutta voit kokeilla sitä myös vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera lisäkermaisuuden ja makeuden vuoksi. Juhlavamman annoksen saat lisäämällä ripauksen hunajaa tai vaahterasiirappia, jotka täydentävät leipäjuuston ja lakkahillon makuja upeasti.
Kokeile leipäjuustoa ja lakkahilloa kotona