Kokeile aikuisille suunnattua jälkiruokaa, joka sisältää likööriä! Yksinkertainen rommitoti-resepti nostaa makunautinnot uudelle korkeudelle. Valmista oma ja nauti tästä makeasta herkusta jo tänään!
BABA-TAIKINA
1 dl maitoa
25 g tuorehiivaa
1 dl sokeria
1 tl suolaa
75 g voita
2 kanamunaa
4 dl vehnäjauhoja
SIIRAPPI
1 appelsiinin mehu & kuori raastettuna
2 dl vettä
3 dl sokeria
rommia kostuttamiseen
Jälkiruoka aikuiselle makuelämykselle!
1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja valmistauta voitelemalla baba-vuoat voilla.
2. Lämmitä maito kattilassa kädenlämpöiseksi ja kaada se kulhoon. Sekoita joukkoon tuorehiiva, sokeri sekä suola. Lisää puolet vehnäjauhoista ja peitä taikina liinalla, jotta se kohoaa noin 10 minuuttia.
3. Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Kun taikina on kohonnut, lisää siihen sulanut voi ja keltuaiset, ja sekoita seos tasaiseksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella ja yhdistä vaahto taikinaan, lisää myös jäljellä olevat jauhot. Jaa taikina vuokiin tasaisesti ja anna kohota liinan alla 5 minuuttia. Paista uunissa noin 35-40 minuuttia.
4. Valmista siirappi: Kiehauta kattilassa vesi ja sokeri. Lisää appelsiinimehu ja raastettu appelsiininkuori. Anna seoksen jäähtyä. Kumoa paistuneet babat vuoistaan ja kasta ne siirappiin. Lisää mausteeksi ruokalusikallinen rommia ja anna makujen imeytyä hetken ennen tarjoilua. Halutessasi tarjoile babat kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.
Valmistusaika: 25 m
in + paistoaika