Crema Catalana

2
40 min

Koe aito Crema Catalana, espanjalainen herkku! Tutustu yksityiskohtaiseen reseptiin ja hämmästytä makunystyräsi. Tee tämä perinteinen jälkiruoka vaivatta omassa keittiössäsi. Käy leipomaan heti!

Crema Catalana Resepti - Yksinkertainen ja Suussasulava Jälkiruoka

Mitä crema catalana oikein on?

Crema catalana on espanjalainen perinteinen jälkiruoka, joka muistuttaa ranskalaista crème brûléeta. Tämä herkullinen vanukas on peräisin Kataloniasta ja se tunnetaan erityisesti karamellisoidusta sokeripinnastaan. Crema catalana resepti on monien makean ystävien suosiossa, kiitos sen yksinkertaisen mutta elegantin aromin. Vanukkaan valmistus sisältää pääosin munia, maitoa, sokeria sekä sitrushedelmien kuoria, jotka antavat sille ominaisen maun. Perinteisesti tarjoiltuna savikulhoissa, tämä jälkiruoka saa lisää autenttisuutta ja viehätysvoimaa.

Crema catalana valmistuksen vaiheet

Crema catalana valmistus aloitetaan kuumentamalla maitoa, johon lisätään sitruunan tai appelsiinin kuoria ja kanelitanko. Näin maitoa maustetaan hienosti. Samaan aikaan yhdistetään vatkaten munankeltuaiset ja sokeri. Kun maito on imaissut maut, se kaadetaan varovasti munaseokseen jatkuvasti sekoittaen, jotta vältetään munien paakkuuntuminen. Palauta seos kattilaan, kuumenna lempeällä lämmöllä, kunnes se sakenee sopivasti. Tässä vaiheessa vaaditaan varovaisuutta, sillä liian korkea lämpö voi pilata koostumuksen. Kun seos on sakeutunut, se jaetaan annoskulhoihin ja jäähdytetään jääkaapissa useita tunteja.

Vinkkejä täydelliseen crema catalana reseptiin

Onnistuneeseen crema catalana reseptiin on muutamia niksejä. Ensiksi, käytä aina tuoreita munia ja täysmaitoa saadaksesi täyteläisen lopputuloksen. Karamellisoinnin sokerille saat parhaiten aikaan kaasupolttimella, jolloin lopputulos on tasainen. Ilman poltinta voi käyttää uunin grillitoimintoa, mutta ole varovainen sokerin palamisen suhteen. Voit lisätä eri makuja, kuten vaniljatankoa tai kardemummaa, jos haluat kokeilla uusia elämyksiä.

Crema catalana ja sen ainutlaatuiset piirteet

Vaikka perinteinen crema catalana resepti on erittäin arvostettu, on monia muunnelmia, jotka tarjoavat erilaisia makuelämyksiä. Esimerkiksi suklaaversio, jossa on tummaa suklaata, tuo jälkiruokaan syvyyttä. Toinen suosittu muunnelma on lisätä vanukkaan pohjalle marjoja tai hedelmiä ennen paistamista, jolloin annos saa lisää raikkautta ja väriä. Näillä muunnelmilla voit muokata crema catalana reseptiä mielesi mukaan ja tarjota vieraille uusia herkkuja.

Ainekset

1 vaniljatanko

4 dl kermaa

1 dl appelsiinin mehua

3 keltuaista

1 dl sokeria

1 rkl ruokokidesokeri

Valmistus

Oletko jo kokeillut Crema Catalanaa? Se on espanjalainen muunnelma perinteisestä Creme brulee-jälkiruoasta!

1. Kuumenna uuni 90 °C asteeseen.

2. Avaa vaniljatanko ja poista sen sisältö lusikalla. Kaada kerma kattilaan ja lisää vaniljatanko sekä sen sisältö kermaan. Lisää appelsiinimehu ja anna kiehua.

3. Vispaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi kulhossa. Kaada kuuma kermaseos munavaahtoon ja jatka vispaamista. Siivilöi seos annosvuokiin ja kopauta vuokia varovasti poistaaksesi ilmakuplat. Paista noin 25 minuuttia, kunnes Crema Catalanat ovat lähes kiinteitä. Koostumus tulee olla kiinteä, mutta ei kumimainen. Anna jäähtyä jääkaapissa ilman kantta.

4. Ripottele ruokokidesokeria vuokien päälle juuri ennen tarjoilua ja viimeistele jälkiruoat karamellisoimalla sokeri kevyesti kaasupolttimella.

Valmi
stus
aika: 40 min

Mitä crema catalana oikein on?

Crema catalana on espanjalainen perinteinen jälkiruoka, joka muistuttaa ranskalaista crème brûléeta. Tämä herkullinen vanukas on peräisin Kataloniasta ja se tunnetaan erityisesti karamellisoidusta sokeripinnastaan. Crema catalana resepti on monien makean ystävien suosiossa, kiitos sen yksinkertaisen mutta elegantin aromin. Vanukkaan valmistus sisältää pääosin munia, maitoa, sokeria sekä sitrushedelmien kuoria, jotka antavat sille ominaisen maun. Perinteisesti tarjoiltuna savikulhoissa, tämä jälkiruoka saa lisää autenttisuutta ja viehätysvoimaa.

Crema catalana valmistuksen vaiheet

Crema catalana valmistus aloitetaan kuumentamalla maitoa, johon lisätään sitruunan tai appelsiinin kuoria ja kanelitanko. Näin maitoa maustetaan hienosti. Samaan aikaan yhdistetään vatkaten munankeltuaiset ja sokeri. Kun maito on imaissut maut, se kaadetaan varovasti munaseokseen jatkuvasti sekoittaen, jotta vältetään munien paakkuuntuminen. Palauta seos kattilaan, kuumenna lempeällä lämmöllä, kunnes se sakenee sopivasti. Tässä vaiheessa vaaditaan varovaisuutta, sillä liian korkea lämpö voi pilata koostumuksen. Kun seos on sakeutunut, se jaetaan annoskulhoihin ja jäähdytetään jääkaapissa useita tunteja.

Vinkkejä täydelliseen crema catalana reseptiin

Onnistuneeseen crema catalana reseptiin on muutamia niksejä. Ensiksi, käytä aina tuoreita munia ja täysmaitoa saadaksesi täyteläisen lopputuloksen. Karamellisoinnin sokerille saat parhaiten aikaan kaasupolttimella, jolloin lopputulos on tasainen. Ilman poltinta voi käyttää uunin grillitoimintoa, mutta ole varovainen sokerin palamisen suhteen. Voit lisätä eri makuja, kuten vaniljatankoa tai kardemummaa, jos haluat kokeilla uusia elämyksiä.

Crema catalana ja sen ainutlaatuiset piirteet

Vaikka perinteinen crema catalana resepti on erittäin arvostettu, on monia muunnelmia, jotka tarjoavat erilaisia makuelämyksiä. Esimerkiksi suklaaversio, jossa on tummaa suklaata, tuo jälkiruokaan syvyyttä. Toinen suosittu muunnelma on lisätä vanukkaan pohjalle marjoja tai hedelmiä ennen paistamista, jolloin annos saa lisää raikkautta ja väriä. Näillä muunnelmilla voit muokata crema catalana reseptiä mielesi mukaan ja tarjota vieraille uusia herkkuja.